Filmini duyurmak için İstanbul'da kendini bıçaklatmış

Geçtiğimiz ay İstanbul’da bıçaklanan ve Suriye rejiminin kontrolündeki Tedmur Hapishanesi’ni konu alan bir film çeken Suriyeli yönetmen Muhammed Beyazıd’ın kendisinin bıçaklanmasını organize ettiği ve bu sayede filminin daha çok duyulmasını planladığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 03.11.2017 - 16:44
Abone Ol google-news

Yönetmen, saldırı sonrası Suriye hükümetinin ajanlarını suçlamıştı. İngilizce yayın yapan Al Araby haber sitesi, Beyazıd’ın sahte saldırıyı organize ettiği telefonda konuştuğu görüntüleri yayınladı. Nafak (Tünel) adlı filmde Suriye kökenli bir Amerikalı adamın, Palmira’daki Tedmur hapishanesinde 20 yıl geçirmesi konu alınıyor. 

 ‘ORTADOĞU’DAKİ EN ÜNLÜ İNSANLAR OLACAĞIZ’

 Yönetmenin tezgahını, planı birlikte yaptığı filmin yapımcısı Muhammed el-Hindi ifşa etti. Mayıs ya da Haziran ayında yaptıkları görüşmede, Beyazıd, saldırganın Suriyeli olması gerektiğini kaydediyor. Beyazıd, “48 saatliğine Ortadoğu’daki en ünlü insanlar olacağız. Herkes bundan bahsediyor olacak” ifadelerini kullanıyor.

 ‘CNN, EL CEZİRE SENİ ARARSA ŞAŞIRMA’

 Beyazıd, planını da şöyle detaylandırıyor: “Cep telefonum sende olacak. Olay sonrası insanlar, beni arayınca benim cebimi kapatacaksın ve insanlar seninle iletişim kuracak. CNN, El Cezire senin ararsa şaşırma. Ben ameliyattan çıktıktan sonra ‘filmin fragmanını yayınlamayacaktım ama bu suikast teşebbüsünden sonra yayınlayacağım’ diyeceğim. İfadelerim seninkilerle aynı olacak. Bazıları korkacak ve çekinecek ama Araplar, birçok Arap bu projenin ilgi çektiğini görünce bağış yapmaya başlayacak” diyor.

 YÖNETMEN İNKAR ETTİ

 Yönetmen Beyazıd, kendisine saldırı planı yaptığı videoların ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamada sadece bir film senaryosu üzerine çalıştığını ifade etti ve bıçaklı saldırıyı kendisinin organize ettiğini kabul etmedi. Beyazıd söz konusu saldırıda göğsünün sağ tarafından omzuna yakın bir yerden bıçaklanarak yaralanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler