Antalya’da bahar havası... Çavuşoğlu, Gabriel’i ağırladı

Türkiye-Almanya arasında yumuşama sürüyor. Çavuşoğlu, Gabriel’i ağırladı.

Yayınlanma: 05.11.2017 - 06:35
Abone Ol google-news

Türkiye ile Almanya arasında insan hakları savunucularının serbest bırakılması ile başlayan yumuşama dün Antalya’da devam etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gayri resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelen Almanya Dışişleri Başkanı Sigmar Gabriel’i ağırladı. Bakan Çavuşoğlu, sürpriz buluşmayı, Twitter hesabından şu sözlerle duyurdu:

“Alman meslektaşım Sigmar Gabriel ile Antalya’da gayri resmi görüşme için bir araya geldik. Zorlu konuları ve karşılıklı beklentilerimizi kapsayan ikili ilişkilerimizi tartıştık.”

Çavuşoğlu’nun bu paylaşımının ardından Almanya Dışişleri Bakanlığı da aynı ifadeleri içeren bir tweet paylaştı.

Edinilen bilgiye göre, görüşme yaklaşık bir saat sürdü ve kritik konuların ele alındığı görüşmede, bakanlara danışman ve uzmanlar da eşlik etti. Gabriel, görüşmenin hemen ardından Antalya’dan ayrılırken iki taraf da zorlu konulara ve beklentilerine dair bilgi paylaşmaktan kaçındı.

Türkiye’de tutuklanan çok sayıda Alman vatandaşı ve gazetecinin tutuklanması Berlin’in tepkilerini arttırmıştı. Fakat sürpriz gelişme hepsinin ilk duruşmada serbest kalması ile başladı. Ardından da Alman basını, eski Alman Şansölye Gerhar Shröder’in bu kararın ardındaki arabulucu olduğunu yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler