Teksas'ta kiliseye silahlı saldırı... 26 kişiyi öldüren saldırganın kimliği belli oldu

ABD'nin Teksas eyaletinde bir kilisede Pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 26 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. Saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü. Polis yetkilileri saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 05.11.2017 - 22:18
Abone Ol google-news

 

ABD'nin Teksas eyaletinde bir kilisede Pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 26 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. Saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü.

San Antonio'nun 30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs'te First Baptist kilisesine giren bir kişi, pazar ayini sırasında kalabalığın üzerine ateş açtı. Can pazarının yaşandığı saldırıda ilk belirlemelere göre 26 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. Silah sesleri üzerine bölgeye çok sayıda polis ve ilk yardım ekibi sevk edildi. Kiliseye operasyon düzenleyen Amerikan polisi, saldırganı vurarak öldürdü. Yaralılar, hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Trump: Silahla ilgisi yok, neyse ki karşısında silahlı biri vardı

ABD Başkanı Donald Trump, resmi ziyaret programı kapsamında bulunduğu Japonya'dan, Teksas'ta gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, "Tanrı Teksas Sutherland’daki insanların yanında olsun. FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" ifadesini kullandı.

Trump, Tokyo'da düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bu saldırıya karşılık olarak nasıl bir politika izleyeceği sorusuna ellerindeki ilk raporlara göre saldırganın "çok dengesiz, çok sorunlu bir kişi" olduğunu belirten Trump, "Bu silahlarla ilgili bir konu değil. Neyse ki karşı tarafta da elinde silah olan biri vardı" dedi.

Saldırgan ailesini de katletti

Yerel medyada yer alan habere göre; saldırgan kendi ailesini de katletti. 




Saldırganın kimliği belli oldu 

Saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği de belli oldu. Polis yetkilileri saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu açıkladı.

Kurbanlar arasında çocuklar ve hamile kadınlar var 

First Baptist Kilisesi'nde meydana gelen saldırıda ölenler ve yaralananlar arasında çocukların ve hamile kadınların da olduğu belirtildi. Olay sırasında eşiyle birlikte bölge dışında bulunan kilisenin rahibinin 14 yaşındaki kızı da saldırıda can verdi. 

Teksas Valisi'nden açıklama

Saldırı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Texas Valisi Greg Abbot, 26 kişinin öldüğünü açıkladı. Abbot, saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti.

Öte yandan saldırıyı yapan Kelley'in de olayın yaşandığı kiliseden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta aracının içinde intihar etmiş olarak bulunduğu bildirildi.

Türkiye'den mesaj: Üzüntü duyduk

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Teksas eyaletindeki terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon