Suudi Arabistan'da helikopter düştü: Prens Mükrin ve 7 üst düzey yetkili yaşamını yitirdi

Suudi Arabistan'da, aralarında Prens Mansur Bin Mukrin'in de olduğu sekiz üst düzey yetkiliyi taşıyan helikopter düştü.

Yayınlanma: 05.11.2017 - 23:37
Abone Ol google-news

<video:860403>



Suudi Arabistan'da, aralarında Prens Mansur Bin Mukrin'in de olduğu sekiz üst düzey yetkiliyi taşıyan helikopter düştü.

Suudi Arabistan'da içinde bir prens ve üst düzey yetkililerin olduğu bir helikopterin düştüğü, helikopterdeki kişilerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi televizyonunun haberine göre, Abha Bölge Emiri Yardımcısı Prens Mansur bin Mukrin ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin düştüğü, olayda prens ve beraberindeki heyetteki herkesin hayatını kaybettiği belirtildi.

Prens Mansur ile beraber helikopterde Emir vekili Selman el-Cerişi, Emirlik Genel Sekreteri Salih bin Abdullah el-Kadi, Asir Bölge Tarım Bölümü Başkanı Fehd el-Fertiş, Asir Bölgesi Polis Müdürü Binbaşı Salih bin Süleyman el-Kerzai ve diğer yetkililerin olduğu ifade edildi.

Ölen prens Mansur bin Mukrin'in, Yemen savaşına karşı olan ve görevden alınan eski veliaht Mukrin Bin Abdülaziz’in oğlu olduğu belirtiliyor.

Suudi Prens Mansur bin Mukrin'in helikopterin içindeki son görüntüsü - VİDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HELİKOPTERİN ENKAZINA ULAŞILDI

Suudi yetkililer, gece saatlerinde helikopterin enkazına ulaşıldığını duyurdu. Resmi açıklamaya göre, Ebha kentinin batısında bulunan sahil şeridini ziyaret eden prens ve beraberindekiler akşam saatlerinde helikopterle havalandı. Dönüş yolundaki helikopterle bir süre sonra iletişim kesildi. Yerel medya, helikopterin tam Yemen sınırındaki Sabha kasabası yakınlarında uçarken yere çakıldığını bildiriyor. Helikopterde Prens Mansur ile birlikte emir vekili Selman el-Cerişi, Emirlik Genel Sekreteri Salih bin Abdullah el-Kadi, Asir bölge tarım bölümü başkanı Fehd el-Fertiş, Asir polis müdürü Binbaşı Salih bin Süleyman el-Kerzai ve dört kişi daha vardı. İç savaş ülkesi Yemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a fırlatılan füzenin hemen ardından ülkede siyasi depreme yol açan yolsuzluk operasyonu başlamıştı. 11 prens, dört bakan ve onlarca eski bakan gözaltına alınırken, Suudi Arabistan'ı izleyen uzmanlar yaz başında veliaht prens ilan edilen Muhammed bin Salman'ın operasyonla otoritesini güçlendirdiği yorumunu yapıyor.

Uzmanlar: Tasfiye hareketi

BBC savunma muhabiri Frank Gardner'a göre, Muhammed bin Salman'ın bu hamleyle gücünü pekiştirirken tanınmış isimleri görevden alınması muhafazakâr çevreleri rahatsız edecek: "Dünyaya yolsuzluk karşıtı bir operasyon olarak takdim edilen; prenslerin, bakanların ve milyarder işadamı Prens El Velid bin Talal'in gözaltına alındığı bu adım, ani değişikliklere alışkın olmayan Suudileri şoke etti. Veliaht prensinin ülkede önemli bir popülaritesi var. Özellikle genç Suudiler arasında kendisine destek var. Ancak yaşı daha büyük olan, daha muhafazakâr birçok kişi, onun çok kısa sürede fazla ileri gittiğini düşünebilir."

BBC'ye konuşan London School of Economics'in Ortadoğu Merkezi'nde konuk öğretim üyesi olarak bulunan Prof. Madavi El-Raşhid ise, "Bu, Muhammed bin Salman'ın kendisine yönelik desteği konsolide ettiği bir tasfiye hareketi. Karşısında kalan son kuzenini de (Prens Miteb bin Abdullah) ortadan kaldırmak istiyor. Bu kuzeni, son derece modern paramiliter güçleri kontrol ediyor ve veliaht prensine karşı çıkma gücünü elinde tutuyor" yorumunu yapıyor.

Ortadoğu'da İran'ın can düşmanı olan Suudi Arabistan, Yemen'deki iç savaşta Tahran destekli Husilere karşı operasyona girişen uluslararası koalisyonun başını çekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler