Cennet Belgeleri Saray'a dayandı... Kraliçe'nin 10 milyon sterlini off-shore hesaplarında

Paradise Papers belgelerinden siyasetçi ve iş adamlarının off-shore hesaplarıyla ilgili yaklaşık 13.4 milyon belge aralarında Cumhuriyet gazetesinin de yer aldığı dünya çapında 100 basın organı tarafından yayımlanmaya başladı.

Yayınlanma: 06.11.2017 - 06:29
Abone Ol google-news

Paradise Papers belgelerinden siyasetçi ve iş adamlarının off-shore hesaplarıyla ilgili yaklaşık 13.4 milyon belge aralarında Cumhuriyet gazetesinin de yer aldığı dünya çapında 100 basın organı tarafından yayımlanmaya başladı. Belgelerde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in ile ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross da yer alıyor.

Sülale boyu off-shore... Paradise Papers'tan Binali Yıldırım ve oğulları çıktı

KRALİÇE'NİN 10 MİLYON STERLİNİ OFF-SHORE HESAPLARINDA

Belgelere göre Kraliçe 2. Elizabeth’in yaklaşık 500 milyon sterlinlik kişisel servetinin 10 milyon sterlini Cayman Adaları ve Bermuda’daki offshore hesaplarda bulunuyor. Kraliçe’nin yatırımları arasında daha önce vadeli satışlarda uyguladığı fahiş faiz oranlarıyla yoksul aileleri istismarla suçlanan BrightHouse adlı mağaza zincirindeki parası da yer alıyor.

Kraliçe’nin yatırımlarında yasa dışı bir yön bulunmadığı ve herhangi bir vergi kaçakçılığı kapsamına girmediği belirtilse de off-shore yatırımı tercih etmesinin tartışma yaratacağı ifade ediliyor.

 "Cennet Belgeleri"nde ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in damadının ortak yatırımları başta olmak gelmek üzere çok sayıda siyasetçi ve işadamına ilişkin bilgiler yer alıyor. Belgelerde Nike ve Apple gibi dev firmaların "agresif vergiden kaçınma" taktikleri ile Rusya'nın Facebook ve Twitter'ın da aralarında yer aldığı sosyal medya şirketleriyle yatırım ilişkilerine dair ayrıntılar da içeriliyor.

Genellikle vergi ödememek ya da düşük vergi ödemek için yurt dışında kurulan ve "vergi cenneti" olarak adlandırılan bazı ülkelerdeki off-shore şirketlere dünyadaki mevcut finansal varlıklar, vergi sistemlerinin dışına kaçırılarak yönlendiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler