Saray yargıya el koydu: Kral Selman 30 yeni yargıç atadı, 26 yargıcı terfi ettirdi

Suudi Arabistan Kralı Selman, yolsuzluk operasyonlarıyla çalkalanan ülkede yayınladığı kararnameyle 26 hakimi terfi ettirdi ve 30 yeni hakim atadı. Öte yandan, bugüne kadar soruşturma kapsamında 201 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yayınlanma: 09.11.2017 - 16:10
Abone Ol google-news

Prenslerin de gözaltına alındığı benzersiz bir yolsuzluk operasyonuna sahne olan Suudi Arabistan’da bu kez yargıda bir ‘operasyon’ söz konusu. Suudi Devlet ajansı SPA, Kral Salman’ın yargıçlarla ilgili değişiklik yaptığını duyurdu.

Kral Selman 30 yeni yargıç atarken, 26’sını da terfi ettirdi. Kararın, Kraliyet ailesinin onlarca üyesi dâhil çok sayıda kişinin yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınması ile eş zamanlı açıklanması dikkat çekti.

Öte yandan, bugüne kadar soruşturma kapsamında 201 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada Suudi Arabistan Başsavcısı Şeyh Suud el Mojeb, 'yolsuzluk operasyonu kapsamında' 208 kişinin ifadesinin alındığını, 7'sinin serbest bırakıldığını söyledi. Yazılı açıklama yayınlayan El Mojeb "Son 3 yıla ilişkin soruşturmalara göre en az 100 milyar doların yıllar boyunca sistematik yolsuzluk ve zimmete para geçirme yoluyla kötüye kullanıldığını tahmin ediyoruz" ifadesini kullandı.

11 prensin yanı sıra dört bakan ve çok sayıda Suudi Arabistanlı iş adamı, hafta sonu düzenlenen yolsuzlukla mücadele operasyonunda gözaltına alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler