Suudi Arabistan: Lübnan'daki vatandaşlarımız ülkeden ayrılsın

Suudi Arabistan, Lübnan'daki vatandaşlarının ülkeden ayrılmasına yönelik çağrı yaptı. Suudi yönetimi ayrıca başka ülkelerdeki vatandaşlarının da Lübnan'a gitmemesi konusunda uyarı yaptı.

Yayınlanma: 09.11.2017 - 17:49
Abone Ol google-news

Suudi hükümeti, iki ülke arasında yaşanan gerginlik sonrası vatandaşlarının 'hemen' Lübnan'ı terk etmesi gerektiğini açıkladı.

 Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada hükümetin Lübnan'da yaşayan ve Lübnan'ı ziyaret etmeyi planlayan Suudi vatandaşlarını seyahat konusunda uyardığı belirtildi.

Hariri’nin Suudi Arabistan'da alıkonduğu iddiası

 Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin Suudi Arabistan’da alıkonduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde istifa eden Lübnan Başbakanı Hariri’nin, Suudi Arabistan yönetimi tarafından alıkonduğu öne sürüldü. Uluslararası topluma çağrı yapan isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Suudi Arabistan hükümet yetkilisi, Hariri’nin serbest bırakılması için gerekli çağrıların yapılması gerektiğini dile getirdi.

 Hariri kimdir?

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 18 Nisan 1970 tarihinde dünyaya gelen Müstakbel Hareketi lideri Saad el Hariri, 14 Şubat 2005'te suikast sonucu hayatını kaybeden Lübnan'ın eski Başbakanı Sünni siyasetçi Refik Hariri'nin oğludur. Hariri, Georgetown Üniversitesi'nde işletme okumuştur. Lübnan/Suudi Arabistanlı iş adamı ve siyasetçi Saad Hariri, 1996'da babası Refik Hariri'nin Suudi Arabistan merkezli kurduğu ve tamamı Hariri ailesine ait olan dev Oger grubunun başına geçti. Hariri, Suudi Arabistan baz alındığında ülkesinin 7'nci büyük zengini, Lübnan baz alındığında ise en büyük servete sahiptir. 33 yaşında dünyanın en genç dolar milyarderlerinden biri olmuştur. Türkiye'de de, özelleştirilen Türk Telekom'u satın alması ile gündeme gelmiştir. Saad Hariri, babasının suikasta kurban gitmesinden sonra Lübnan'da yaşanan Suriye işgali ve nüfuzuna karşı gelişen yeni ortamda Lübnan'a dönmüş ve ülke siyasetinde aktif rol oynamaya başlamıştır. Saad el Hariri, 18 Aralık 2016'da Başbakan olarak seçilmişti. Cumartesi günü istifa eden Hariri, Hizbullah ve İran’ı bölgeyi istikrarsızlaştırmakla suçlamıştı. Hariri, Lübnan’da can güvenliğinin bulunmadığını ifade etmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler