Türkiye'den NATO'nun özrüne ilişkin açıklama: Bu saygısızlık affedilmeyecek

NATO tatbikatında yaşanan skandalın ardından konuşan AB Banı Ömer Çelik, "'Bunu yapanı NATO’dan uzaklaştırmak yetmez'' dedi.

Yayınlanma: 19.11.2017 - 20:17
Abone Ol google-news


AB Bakanı Ömer Çelik NATO tatbikatında yaşanan skandallara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, ''Genelkurmay Başkanımıza telefonla NATO'daki hadise bildirildi. Oradaki askerimizin geri çekilmesi talimatı verildi. Her seferinde özür dilediler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımıza yapılan bu saygısızlığın affedilmeyeceği, kabul edilmeyeceği ifade ettik.

"Bu kişinin cezalandırılmasını istiyoruz"

Bunu yapan kişi memur NATO takbikatından uzaklaştırıldı. Olayın bununla sınırlı kalmasını istemiyoruz. Bu kişinin cezalandırılmasını istiyoruz. Bunun komuta zinciri yok mudur?

Müttefik ülkelerin güvenliğinden sorumlu NATO'nun kendi takbikatının güvenliğini sağlayamaması gibi bir tablo ile karşı karşıya kalırız. Net mesajlar verildi. Tarafımızdan affedilir bulunmadığı ifade edildi. NATO'daki ilişkilerimize gölge düşürür nitelikte olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanımızı arayarak özür dilediler. Bu kişinin cezalandırılması konusunu takip edeceğiz.

Onlar da bu kişinin bağlantılarını araştıracaklar. FETÖ'nün yöntemlerine benzer bir yöntem bu. Araştırılacak, tüm bağlantıları ortaya çıkarılacak. NATO'nun kurucu üyesiyiz, orada önemli bir gücüz. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Gereği yapılırsa bu özürler somuta dönüşür'' ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri, Erdoğan'dan özür diledi

NATO krizinden sonra Hulusi Akar'dan ilk açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan NATO skandalına sert tepki: 'Özür dileriz' ile geçiştirilecek bir konu değil

TSK'den NATO tatbikatı açıklaması: Derhal geri çekilin

NATO Genel Sekreteri: Türkiye'den özür dileriz

NATO sınırı aştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler