'Sarraf itirafçı oldu Atilla da olabilir'

Rıza Sarraf'ın ABD'deki davasını yakından takip eden ve Rıza Sarraf'la da bir görüşme gerçekleştiren avukat Cahit Akbulut, Sarraf'ın savcılıkla iş birliği yapmış olma ihtimalinin kesinleştiğini ve duruşmada Sarraf'ın olmayacağını belirtti.

Yayınlanma: 23.11.2017 - 05:51
Abone Ol google-news

ABD’de yaşayan ve Rıza Sarraf davasını yakından takip eden avukat Cahit Akbulut, Sarraf’ın savcılıkla işbirliği yapmış olma ihtimalinin kesinleştiğini ve duruşmada Sarraf’ın olmayacağını iddia etti.

Avukat Cahit Akbulut RS FM’de gazeteci Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtladı. Sarraf’la 3 hafta önce bir görüşme gerçekleştiren ancak görüşmenin detaylarına ‘etik’ olmadığı için girmeyeceğini belirten Akbulut, kamuoyunun merakla beklediği Rıza Sarraf ve Mehmet Hakan Atilla’nın duruşmasına Rıza Sarraf’ın katılmayacağını ifade ederek, “Bütün gelişmeleri değerlendirdiğimizde, duruşmaya, sadece Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla katılacak. Önceki duruşmalarda, diğer sanıkların da isimleri sanık listesinde oluyordu. Şimdi yalnızca Hakan Atilla’nın ismi var” dedi. Akbulut, sanık listesinde yalnızca Hakan Atilla’nın isminin olmasının, Rıza Sarraf’ın savcılıkla işbirliği yaptığının kanıtı olduğunu savunarak, “Duruşma listesinde sadece Hakan Atilla’nın ismi olduğu için, Rıza Sarraf’ın savcılıkla iş birliği yaptığı kesinleşti” dedi.

Duruşmada, Rıza Sarraf’ın sanık değil tanık olma ihtimalinin doğduğunu da ifade eden avukat Akbulut, Halkbank yöneticisinin da savcılıkla iş birliğine gidebileceğini ileri sürdü. Akbulut, şunları söyledi: “Halkbank yöneticisi Hakan Atilla’nın çıkacağı duruşmada, Rıza Sarraf’ın şahit olma ihtimali var. Rıza Sarraf savcılıkla anlaştıysa, ki anlaştı, şahitlik yaptığı anda, Hakan Atilla’nın savunmaları çökecek. Rıza Sarraf’ın şahitlik yapması, Hakan Atilla’yı da savcılıkla anlaşma yoluna girmeye iter. Bugüne kadar Rıza Sarraf’ın durumunun bilinmemesi, Hakan Atilla’nın savunma stratejisini belirleyememesine sebep oluyordu. Hakan Atilla’nın savcılıkla anlaşması da sürpriz olmaz”

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla yargıç karşısında: İşte sorulan sorular

ABD'den Erdoğan'a Sarraf ve darbe yanıtı: Hep aynı hikaye... Bu gerçekten çok gülünç

ABD’li yargıç AKP’yi uyardı: Bazı şahısların 'uygunsuz' yaklaşımları var

Yandaş gazeteci Selvi'den manidar Sarraf yazısı: Dövünmenin faydası yok, kuş uçtu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler