New York Times: ABD'deki davada Erdoğan'ın ismi ilk kez geçti

New York Times, ABD'de görülen ve Rıza Sarraf'ın itiraflarda bulunduğu davayla ilgili haberinde "ABD'deki davada ilk kez Erdoğan'ın ismi geçti" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 01.12.2017 - 08:13
Abone Ol google-news

ABD'de devam eden Rıza Sarraf'ın itiraflarda bulunduğu dava dünya basınının gündeminde yer almaya devam ediyor. İngiliz New York Times, Sarraf'ın ifadesinde "Erdoğan'ın da izni olduğunu" söylediğini belirtmesi üzerine, ABD'de görülen bir davada Erdoğan'ın isminin ilk kez geçtiğine dikkat çeken bir haber yayınladı.

"O günde bu yana Erdoğan Anmerika'da süren incelemeyi kınıyor ve konuyu sürekli olarak Amerikalı yetkililerle görüşmelerinde dile getiriyordu" denilen haberde, Sarraf'ın duruşmadaki bu ifadelerinden hemen önce, Erdoğan'ın "Biz ambargoyu delmedik" açıklaması yaptığına dikkat çekildi.

"ERDOĞAN İZİN VERMİŞ"

Haberde, "Sarraf'ın Erdoğan'la ilgili itirafları oldukça kısaydı. Sarraf, Erdoğan'ın Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın plana dahil olmasına izin vermiş olduğunu kendisine dönemin ekonomi bakanı Zafer Çağlayan'ın haber verdiğini söyledi" ifadeleri yer aldı.

New York Times'ın haberinde, Türkiye'de ana akım medyanın davaya karşı hükümetle aynı çizgide yer aldığı ve soruşturmanın Türkiye'ye yönelik bir komplo olduğunu savunduğu belirtildi.

"ERDOĞAN'IN İSMİ GEÇİNCE SOSYAL MEDYA SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ"

Haberin devamında, sosyal medyaya ilişkin de ifadelere yer verilerek "Ana akım medya en çok ses getirmesi gereken iddiayı, Erdoğan'ın da planda yer aldığı ifadelerini yayınlamadı. Türklerin çoğuysa davayı sosyal medyadan takip etti. Ancak sosyal medya kullanıcıları Sarraf, Cumhurbaşkanı'nın ismini geçirdikten sonra sessizliğe büründü. Bir Türk Twitter kullanıcısı duyduklarını yazmaya cesaret edemediğini yazdı - ve sonra o tweet'i de sildi" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler