ABD Savunma Bakanı: YPG'yi 'polis gücü' olarak destekleyeceğiz

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis: ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Ortadoğu'da 4 ülkeyi kapsayacak 5 günlük ziyaretinin öncesinde konuştu: Suriye Demokratik Güçleri’ni (PYD/YPG) silahlandırmaktan çok mevzi kaybetmemeye odaklanacağız. YPG 'polis gücü' olarak desteklenecek.

Yayınlanma: 02.12.2017 - 16:59
Abone Ol google-news

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Ortadoğu'da 4 ülkeyi kapsayacak 5 günlük ziyaretinin öncesinde konuştu, YPG'ye silah gönderilmesine değindi: "Tam olarak Başkan Trump'ın açıkladığı çizgide ilerleyeceğiz. Suriye Demokratik Güçleri’ni (PYD/YPG) silahlandırmaktan çok mevzi kaybetmemeye odaklanacağız. YPG 'polis gücü' olarak desteklenecek."

YPG'yi silahlandırmaktan çok bölgede IŞİD'in geri gelmemesine yönelik çalışmalara odaklanacaklarını ifade etti. Bakan IŞİD'in boşalttığı bölgelerde YPG'nin kalıcı olarak polis güçleri olarak kullanılabileceği sinyalini verdi.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, 5 gün sürecek Ortadoğu ziyaretine başladı. Mattis 5 günlük turunda Mısır, Ürdün, Pakistan ve Kuveyt'i ziyaret edecek. Ortadoğu turuna çıkışta uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mattis, YPG’ye yeni silah verilip verilmeyeceğine ilişkin soruya “Tam olarak Başkanın açıkladığı çizgide ilerleyeceğiz” dedi.

 Mattis, IŞİD'e karşı saldırı operasyonlarının son aşamalarına gelinmesi sonrası ABD’nin politikasının Suriye Demokratik Güçleri’ni (PYD/YPG) silahlandırmaktan çok mevzi kaybetmemeye odaklanacağını söyledi.

Mattis, yeni silaha ihtiyaç duyulmadığını zaten YPG'nin yeterince silahlandığının işaretini vererek şöyle dedi: “YPG silahlı durumda ve koalisyon saldırı operasyonlarına son verdikçe buna ihtiyacınızın olmadığı açık."

YPG'ye 'polis' görevi

 Mattis devamında DEAŞ'ın boşalttığı bölgelerde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin kalıcı olarak kalacağının sinyalini vererek şu ifadeleri kullandı: "Güvenliğe, yerel güçlerden oluşan ve IŞİD'İn geri gelmemesini garanti edecek polis güçlerine ihtiyacınız var.”

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler