Rusya Adalet Bakanlığı, 9 basın kuruluşunu ‘yabancı ajan’ ilan etti

Rusya Adalet Bakanlığı’nın 9 basın kuruluşunu ‘yabancı ajan’ kanunu kapsamına aldığı ve bu kuruluşlardan gazetecilerin parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi’ne giremeyeceği belirtildi.

Yayınlanma: 05.12.2017 - 10:30
Abone Ol google-news



Sputnik'in haberine göre Rusya Adalet Bakanlığı’nın internet sayfasından yapılan açıklamaya göre Rusya’da faaliyet gösteren ABD’li Radio Liberty, Voice of America, Current Time’ın da aralarında bulunduğu 9 basın kuruluşu yabancı ajan kanunu kapsamına alındı.

Listede yer alan diğer basın kuruluşları da Radio Liberty’nin Tatar-Başkir servisi olan Azatliq Radiosi, Sibir.Realii, Faktograf, Kavkaz.Realii, Kırım.Realii, Idel.Realiii olarak açıklandı.

'ABD’NİN ADIMLARINA CEVABEN TEBDİR ALDIK'

Rusya Federasyon Konseyi Devlet Bağımsızlığını Koruma Komitesi Başkanı Andrey Klimov “Listenin şimdilik genişletileceğini düşünmüyorum. Tedbirlerimiz tamamen ABD’de Rus basınına karşı baskılara cevaben alındı. Karşı taraftan başka bir adım gelmezse, listeyi genişletmek için bir nedenimiz olmaz” dedi.

Daha önce Russia Today (RT) ABD’de yabancı ajan kanunu kapsamına alınmış ve bu çerçevede RT’den gazetecilerin ABD Kongresi’ne girmesi yasaklanmıştı.

'CNN LİSTEYE ALINMAYACAK'

CNN’in listede yer almayacağını belirten Klimov ayrıca “Listede devlet tarafından finanse edilen ve Rusça faaliyet gösteren ABD’li propaganda kuruluşları yer alıyor. CNN, bir propaganda kuruluşu değil. Diğer basın kuruluşları da –isimlerini vermeyeceğim- bu bağlam kapsamında değil” dedi.

PUTİN TALİMAT VERMİŞTİ

Geçtiğimiz gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Adalet Bakanlığı'na bazı yabancı basın kuruluşlarının yabancı ajan kanunu altında kayıt edilmesine başlanması yönünde talimat vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler