Katalan lider Puigdemont ve 4 siyasetçi için uluslararası yakalama kararı geri çekildi

İspanya Yüksek Mahkemesi, Belçika'da bulunan Eski Katalonya Başkanı Carles Puigdemont ve eski kabinesinin 4 üyesi hakkında daha önce çıkarılan uluslararası yakalama kararını geri çektiğini duyurdu.

Yayınlanma: 05.12.2017 - 13:55
Abone Ol google-news

 

Yüksek Mahkeme Puigdemont ve eski kabinesinin 4 üyesi hakkındaki uluslararası yakalama emrini geri çekmesinin nedenini Katalan lider ve 4 eski bakanın İspanya'ya geri dönme isteğini göstermeleri olarak açıkladı. Kataln liderlerin bölgede 21 Aralık'ta yapılacak seçimlere katılmak için ülkeye dönmeyi istediklerini belirten yargıç Pablo Llarena uluslararası yakalama kararının geri çekilmesi ile davanın birden fazla Avrupa mahkemesinde görülmesinin önüne geçildiğini de belirtti.

Ancak yargıç Llarena İspanya'da Puigdemont ve 4 eski bakan için çıkarılan yakalama kararının hala geçerli olduğunu belirtti.

Puigdemont ve Katalan siyasetçiler Katalan parlamentosunda 27 Ekim'de yapılan ve Madrid'in yasadışı ilan ettiği tek taraflı bağımsızlık ilanının ardından Belçika'ya geçmişti.

İsyana teşvik ve başkaldırı ile suçlanan Katalan lider Puigdemont 'İspanya'da adil şekilde yargılanamayacakları' için Belçika'ya gittiklerini açıklamıştı.

Kaynak: Sputnik


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler