İtiraflarda 5. Gün: Sarraf, Hakan Atilla'ya hiçbir zaman rüşvet vermediğini iddia etti

Rıza Sarraf ABD'deki davada tanık sıfatıyla bir kez daha ifade verdi. Sarraf, doğrudan sorgu sona erdikten sonra Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları tarafından sorgulandı. Sarraf, Hakan Atilla'ya hiçbir zaman rüşvet vermediğini iddia etti.

Yayınlanma: 05.12.2017 - 17:28
Abone Ol google-news

ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delme suçlamasını kabul ederek tanık sandalyesine oturan, Türkiye’de kurduğu dönemin bakan ve yakınlarına uzanan rüşvet çarkına ilişkin çarpıcı iddialarda bulunan İran asıllı Türk vatandaşı Rıza Sarraf haftasonu verilen aranın ardından pazartesi bir kez daha mahkeme önüne çıkmıştı. Davaya Rıza Sarraf’ın çapraz sorgusuyla devam edildi.

Çapraz sorguda Sarraf, iadesi için Türkiye ile ABD arasında siyasi bir çözüm arayışını doğruladı. “Hakan Atilla’yı sevmezdim” diyen Sarraf, İran’da idam cezasına çarptırılan Babek Zencani ile ortaklığını kesin bir dille reddetti. Sarraf’a cezaevi günleri de soruldu.

Avukat Fleming çapraz sorgu esnasında, Sarraf'ın işlediğini kabul ettiği suçlara dair de sorular yöneltti. "2013 yılında başkaları için hayat kadını ayarladıını" ifade eden Sarrafcezaevinde gardianlara rüşvet vermesi konusunda da itiraflarda bulundu. Buna göre, Sarrafcezaevindeyken marihuana içerken yakalandı. Ayrıca bir gardianın telefonundan, kızı ve avukatlarıyla görüştü. Sarraf gardianların kendisine ilaç ve alkol de verdiğini belirtti. Cezaevinde gardinalara 45 bin dolar rüşvet verdiğini söyleyen Sarraf, ödemeyi Türk avukatı aracılığıyla yaptığını ifade etti.

Dakika Dakika yaşananlar: (Çeviri: Sebla Küçük)

00.20 Bugünkü duruşma sona erdi. Yarınki oturum TSİ 17:15'te başlayacak.

00.15 Avukat Fleming, görüşmelerin kayıtlarını Sarraf'a gösteriyor. Daha sonra bunlar delil olarak sunulacak ve dinletilecek.

00.11 Avukat Fleming, Sarraf'ın telefonunun Türkiye tarafından dinlendiğini iddia etti. Sarraf da, birçok görüşmesinin kaydedildiğini belirtiyor.

00.10 Özetle, avukat Fleming Sarraf'a bir dizi soru sorarak, Levent Balkan'ın, müvekkili Atilla'dan daha büyük bir rol oynadığını ima etti. 

00.06 Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım, gardiyana rüşvet verenin kendisinin olmadığını iddia etti.

23.59 Levent Balkan ile ilgili sorular soruluyor.

23.58 Sarraf, Hakan Atilla hakkında "Ben onun patronu değildim, yaptığı faaliyetlerin kapsamını bilmiyor olabilirim." dedi.

23.50 Sarraf, Fleming'e, "İhracattan sonra tüm gümrük belgelerini Halkbank'a geri gönderiyoruz hanımefendi" dedi. Avukat Fleming yine mikrofona uzak durduğu için soruları duyulamıyor.

23.47 Duruşmaya kısa bir ara verilmişti. Şimdi oturum yeniden devam ediyor.

23.16 Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Fleming, bazı Türkçe ses kayıtlarını mahkemeye delil olarak sunuyor.

23.15 Avukat Fleming, "Döviz transferlerinde 'sıyırma' (stripping) nedir, biliyor musunuz?" diye sordu, Sarraf "Hayır" cevabını verdi.

23.14 Sarraf'ın babası, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ihlal etmekle suçlanıyordu. Avukat Fleming, Sarraf'ın babasının para cezası ödediğini iddia etti. Sarraf böyle bir şey olmadığı konusunda ısrarcı davrandı.

23.10 Sarraf, babasına ait Al Nafees Exchange şirketi ile "herhangi bir ortaklığının olmadığını, bu şirkette herhangi bir hissesi olmadığını" iddia etti.

23.09 "Bank Mellat ile ve bu bankaya ait Mellat Exchange şirketiyle de çalışıyor muydunuz?" sorusunu "Bank Mellat'a bağlı olan Mellat Exchange ile çalıştığım doğrudur" diye yanıtladı.

23.06 Sarraf, Avukat Fleming'in "Bu görüşmede "herhangi bir yaptırımı ihlal etmediğim için listede değilim" dediğinizi hatırlıyor musunuz?" bu sorusuyla cümleyi bağlamında kopararak aldığını söyledi.

23.03 Avukat Fleming, Sarraf ve Aslan'ın, bir defasında Sarraf'ın neden OFAC* listesine alınmadığı konusunu görüştüğünü iddia etti. Sarraf, böyle bir görüşme yapıldığını doğruladı.

(*OFAC: Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi, İran'a yönelik yaptırımları uygular)

22.59 Rıza Sarraf, gardiyana ait telefonu kullanarak kızıyla görüntülü konuşma yaptığını, avukatlarını aradığını ve diğer tutuklulara para vererek onlardan kontör satın aldığını kabul etti. Ancak, bilgisayar odasında kendisi için yer tutmaları karşılığında insanlara para verdiği iddiasını reddetti.

22.57 Gardiyan, Sarraf'a içki almakla kalmadı.Sarraf, "Birkaç kez bu gardiyanın cep telefonunu da kullandım" dedi."Size herhangi bir ilaç verdi mi?" soruya "Evet. Birkaç kez soğuk algınlığım oldu. Gardiyan DayQuil getirdi, ben de DayQuil içtim" dedi.

"Gardiyana yaklaşık 45 bin dolar rüşvet ödedim"

Avukat Fleming, Sarraf'a cezaevinde gardiyana nasıl rüşvet verdiğini sordu.

22.56 Soru: Gardiyana ne kadar ödediniz?

Sarraf: 
Yaklaşık 45 bin dolar.

Soru:
Parayı gardiyana nasıl ulaştırdınız?

Sarraf:
Diğer harcamalarımla birlikte. Türkiye'den para gönderilirken bu tutar da eklendi ve ödemesi yapıldı.

Soru:
Kim ödedi?

Sarraf:
O dönemki avukatım ödedi.Evet, Türk avukatım ile.

22.54 Avukat Fleming, Sarraf'a cezaevinde gardiyana nasıl rüşvet verdiğini soruyor.

22.53 Sarraf'ın yaptığı itirafçılık anlaşması delil dosyasına eklendi. Kısa süre sonra belge erişime açılacak.

"ABD hükümeti anlaşmayı uzun süre gizli tuttu"

22.52 Savcı, işbirliği anlaşmasını önerdikleri için "memnun" olduklarını söylüyor. ABD hükümeti bu anlaşmayı uzun süre gizli tuttu.

22.50 Avukat Fleming, Sarraf, Türkiye'de bir kişiye saldırdığı olayla ilgili olarak da yargılanmıyor" dedi. Sarraf, "O konuyla ilgili olarak Türkiye'de zaten yargılandım" karşılığını verdi.

22.47 Avukat Fleming, ABD Savcılığı'nın, kurum içi rüşvet iddialarının da peşine düşmeyeceğini söyledi. Sarraf, "Kendi şirket çalışanlarıma rüşvet vermedim. Orada çeviriden kaynaklı bir sorun olabilir" dedi.

Sarraf, başkaları için seks işçisi temin ettiğini söyledi

22.45 Avukat Fleming, Sarraf'ın ayrıca "2013 yılında veya bu civarda başkaları için seks işçisi temin ettiğini" söyledi. Sarraf, "Evet, doğru" diyerek onayladı.

22.43 Sarraf, "Bu yargılama kapsamında olmayan bu suçların tamamı, sen tutuklandıktan sonra meydana geldi, değil mi?" sorusuna "Bu doğru." yanıtını verdi.

22.41 Sarraf, "Bunun bir suç veya yasadışı bir şey olduğunu bilmiyorum. Cezaevinde bir kural ihlali olabilir" dedi.

22.39 Avukat Cathy Fleming, Sarraf'ın ABD'de tutukluyken "sentetik marihuana" içtiğini iddia etti.

22.34 Sarraf, suçlu olduğunu itiraf ettiği yedi suçlamayı sıralıyor.

22.32 Sarraf, "Tutuklandığımda üzerimde 102.000 dolar vardı."dedi. Avukatın, "Bu para Disney World'e yaptığınız gezi için miydi?" sorusuna "Bu, 10 günlük gezide 7 kişi için ihtiyacımız olan paraydı" yanıtını verdi.

22.31 Sarraf'ın Miami'de tutuklanmasıyla ilgili sorular soruluyor.
Avukat Fleming, Sarraf'ın özel uçağında tutuklandığını iddia etti. Sarraf,"Hayır, bu doğru değil" dedi.

22.29 Sarraf, "Savcılığa, Recai Bey'in sık sık Almanya'ya gittiğini söyledim."dedi.
Avukat Fleming, Sarraf'ın, Recai'nin kendisine 15 milyon dolar ve 20 milyon dolar tutarlarında borcu olduğunu ve bu sayede onu tuzağa düşürebileceğini söylediğini belirtti. Sarraf, "Borcu 14 milyon dolardı" dedi.

"'Birilerini 'tuzağa düşürmem' yönünde talep gelseydi..."

22.25 Fleming, Sarraf'ın savcılar için bazı ilgili şahısları "tuzağa düşürmeyi" - yani bu kişilerin tutuklanabileceği yerlere gitmelerini sağlamayı - önerdiğini söyledi. Sarraf, "Bu şekilde bir talep gelseydi, bunu yerine getirmek zorunda olurdum" dedi.

22.23 Fleming, Sarraf'ın, ABD hükümetiyle bazı insanların takip edilerek tutuklanması ve ABD'ye getirilmesi konusunda neler yapılabileceğini görüştüğünü söylüyor. Sarraf, "Kapana düşürülmesi istenen belli bir şahıs hakkında konuşmadık" diye konuştu.

22.22 Sarraf,"Soruşturmaya destek vermek anlamında, en önemli şey gerçeği söylemektir" dedi.

22.20 Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Fleming, Sarraf'ın jüri önüne çıkmadan önce FBI ile şema çizme provası yaptığını söyledi.Sarraf,"Evet, burada çizdiğim şemalar gibi, savcılık için de bazı şemalar çizdim" dedi.

22.18 Avukat Fleming, Sarraf'ın Süleyman Aslan'la sohbetlerindeki İngilizce çevirilerinden sorumlu olduğunu ileri sürdü.Sarraf bunu reddetti.

22.07 Öğle arası sona erdi. Sarraf yeniden tanık kürsüsünde. Birazdan oturum yeniden başlayacak.

20.54 Mahkemeye öğle arası tatili verildi. Aradan sonra Sarraf'ın çapraz sorgusu başlayacak.

İşbirliğini kabul ettikten sonra neredeyse her gün ABD Savcılığı ve FBI ile görüşmüş

20.53 ABD Savcılığı yetkilileri ve FBI ile yaptığı toplantıların tam sayısını bilmediğini söyleyen Sarraf, "Yaklaşık 12 kez" diyor. Sarraf, işbirliğini kabul ettikten sonra, neredeyse her gün ABD Savcılığı veya FBI'dan yetkililerle görüştüğünü söyledi.

20.52 ABD Savcılığı yetkilileri ve FBI ile yaptığı toplantıların tam sayısını bilmediğini söyleyen Sarraf, "Yaklaşık 12 kez" diyor.

20.51 Sarraf'ın itirafçı olmasına, teklifin değerlendirildiği görüşmeyle ilgili sorular soruluyor. (Teklif olarak ifade edilen "proffer" görüşmesinde, sanık bildiklerini anlatıyor, hükümet tarafı da bu anlattıklarının bir anlaşma için yeterli olup olmadığına karar veriyor).

20.48 Avukat Fleming, girişimler sonuç vermeyince, Sarraf'ın Türkiye'dekilere "öfkelendiğini" söylüyor. Sarraf, "Kimseye herhangi bir kızgınlığım yok" dedi.

20.47 Avukat Fleming, "Bir yıl boyunca bunun işe yarayacağına inanıyordunuz, doğru mu?" dedi. Sarraf,  Bunun (serbest kalmamın) mümkün olabileceğini düşünüyordum" karşılığını verdi.

20.45 "Siyasi yollardan sizin serbest bırakılmanızı sağlamaya çalışan avukatlarınız var mıydı?" (Fleming burada Giuliani ve Michael Mukasey'i kastediyor) sorusuna  "Yasal sınırlar dahilinde bazı çabaları oldu, doğrudur" yanıtını verdi.

20.44 İlk teklifini, Atilla'nın tutuklanmasından hemen önce yaptığını kabul eden Sarraf, ancak o dönem işbirliği yaptığını reddediyor.

20.42 Sarraf,"Miami'de tutuklandım" dedi.

20.41 Avukatın "Size yıllar boyu hapis cezası alabileceğiniz söylendi"sözlerine "Evet, bu doğru" karşılığını verdi.

20.39 Sarraf'ın itiraf anlaşmasına ilişkin belgeler hala erişime kapalı. Avukat Fleming, belgeyi Sarraf'a veriyor. Belge, Sarraf için, mikrofona ses gitmeyecek şekilde tercüme ediliyor.

(Savcıların Sarraf'a 5K dilekçesi vermesiyle ilgili sorular soruluyor. Dilekçede, işbirliği yapan tanıkların itiraf ettiği suçlar için daha hafif ceza verilmesi öneriliyor)
Sarraf: Bu doğru.

20.37 "Ancak (yaptığınız anlaşmaya göre) bundan daha fazlası gerekiyor. "Başkaları" hakkında soruşturma ve yargılama süreçlerine ciddi destek sağlamak gibi. Bu doğru mu?" sorusuna Sarraf, "Anlaşmada kelimesi kelimesine ne yazdığını hatırlamıyorum" dedi.

20.35 Sarraf'ın itiraf pazarlığıyla ilgili detaylar geliyor.  Sarraf, herhangi bir zamanda yeni bir kefalet başvurusu yapabileceğini söylüyor ve davadan sonra böyle bir şey olabileceğini doğruluyor.

20.34 Sarraf, federal hapishanedeyken yemek yapma imkanı olduğunu iddia ediyor."Bu pek hoş bir şey sayılmaz, değil mi?" sorusuna Sarraf,"MDC'dekileri kızdırmayalım" yanıtını veriyor.

"Yalan söylemek ABD'de hapisten çıkmanın en hızlı yolu..."

20.27 Cezaevindeki görüşmelere ait ses kayıtlarıyla ilgili sorular soruluyor. Fleming, Sarraf'a, kayıtlarda geçen ifadeleri kullanıp kullanmadığını soruyor. Sarraf, "Evet, (yalan söylemenin) ABD'de hapisten çıkmanın en hızlı yolu olduğunu söyledim." dedi.

"Zencani bana satmam için 1,5 ton altın göndermişti"

20:22 - Sorguda, Gana'da 1.5 ton altın yüklü bir uçakla ilgili sorular soruluyor. Altın tüccarı olan Zarrab, kendisi için böyle bir uçak gönderildiğini doğruluyor.

Sarraf: Bir keresinde Babek Zencani bana satmam için 1,5 ton altın göndermişti.  Zencani’yle işlerimden ötürü İran’a gitmek zorunda kalıyordum.

20.22 Sarraf, "Şoförüm hiçbir zaman Rusya işlemleriyle bağlantılı 15 milyon dolar nakit taşırken durdurulmadı" dedi. Bunun üzerine avukat "Bu tutarda parayı taşırken Türkiye sınırında durdurulmadı mı?" sorusunu sordu.

20.21 Avukat Fleming, Sarraf'ın şoförünün Rusya ticaretiyle bağlantılı 15 milyon dolar nakit para taşırken yakalandığını öne sürüyor. Sarraf, iddiayı reddediyor.

20.20 Sarraf,Rusya'da kara para aklama sistemlerine karışmadığını iddia etti.

20.17 Avukatın "Türkiye dışında ülkelerde de para transferi ve kara para aklama sistemlerine karıştınız. Bu doğru mu?" sorusuna Sarraf, "Türkiye dışında da İran ticaretiyle ilgili para transferlerine karıştığım doğrudur." dedi.

20.16 Avukat, ifadenizde ayrıca Atilla'nın da olduğu bir dizi toplantıdan bahsettiniz. Atilla ile "bir avuç" denecek kadar bir araya geldiğiniz doğru mu? diye sordu. "Yani yaklaşık beş kez" diye de ekledi. Sarraf,"Ben iki elin parmaklarını kastetmiştim" dedi.

20.15 Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Fleming, Ekim 2012'de İran ticaretiyle ilgili bir toplantıdan bahsediyor.  Sarraf, ifadesinde bu toplantıya Atilla'nın da katıldığını söylemişti. Fleming, Sarraf'ın kürsüde verdiği ifadenin, FBI'a verdiği ifadeden farklı olduğunu öne sürüyor.

20.14 Sarraf, 2012 yılı sonuna kadar  Hakan Atilla ile tanışmadığını iddia etti.

20.12
"Hakan Atilla'nın sesinin de bulunduğu dörtten fazla görüşmeyi dinlediniz mi?" sorusunu Sarraf,"Dört tane dinledim. Bununla ilgili herhangi bir şey hatırlamıyorum." diye yanıtladı.

20.11 Sarraf, "Merakımdan bunlardan birkaçını dinledim çünkü o da bunları daha önce duymuştu" dedi. "Bunları Aralık 2013 ve Ocak 2014'te duyduğun için mi?" sorusunu "Doğru" diye yanıtladı.

20.10 Avukat Fleming, Sarraf'ın telefonunda Atilla'nın numarası olduğunu söylüyor.

20.09 Yaklaşık 11 ay boyunca yapılan yazışmalar var. Bitiş tarihi 22 Kasım 2013. Toplam 49 sayfa. 16 mesaj bulunuyor. Sarraf, Atilla ile bir yazışma olup olmadığını hatırlamadığını belirtti.

20.08 WhatsApp yazışmaları hakkında sorular soruluyor.

20.07 Sarraf, "Dediğim gibi,Süleyman Aslan ile daha yakın ilişkimin olduğu doğruydu" dedi.

20.06 Hakan Atilla'nın avukatı Fleming, buna karşılık, Aslan ile Sarraf arasında binlerce mesaj gönderildiğini iddia etti.

20.04 Sarraf," Hakan Atilla'nın telefon numarası, incelemeler sırasında verilen "kişi listesinde" yer almıyor dedi.

"Atilla'ya hiç rüşvet vermedim, Atilla da hiç talep etmedi"

20.03 Sarraf, kendisinin de Atilla'yı sevmediğini ve Atilla'yla ilgili olarak Aslan'a şikayette bulunduğunu iddia etti.  Kayıtlardan birinde Atilla için "tekere sokulan çomak" diyor.

20.02 Sarraf, "Doğru. Hakan Atilla hiçbir zaman benden para talep etmedi." dedi.
"Hakan Atilla sizden hoşlanmıyor muydu?" sorusuna Sarraf, "Öyle denebilir, evet" dedi.

20.00 Sarraf, Hakan Atilla'ya hiçbir zaman rüşvet vermediğini iddia etti.

19.59 "Avukatınızdan bize böyle söylemesini istemediniz mi?" sorusuna Sarraf, "Bu, onun iletmesini istediğim şeylerden biriydi" yanıtını verdi.

19.58 Avukat Fleming, Sarraf ile bir kez mahkemede karşılaştıklarını ancak Atilla'nın avukatı tarafından, kendi avukatları eşliğinde, mülakat yapılmasını istemediğini söyledi.

19.57 Hakan Atilla'nın avukatı Fleming: (Özetle) Bizimle görüşmeyi reddetmiştiniz.

Sarraf, "Bu hanımefendiyle iki kez karşılaştım... Bir kez değil, iki kez. Bu yüzden "bir kere" dendiğinde "hayır" dedim" dedi.

19.46 Hakan Atilla'nın avukatı, Fleming Ruvoldt PLLC hukuk firmasından Cathy Ann Fleming kendini Sarraf'a tanıtıyor. Daha önce Sarraf cezaevindeyken tanıştıklarını söylüyor.

19.42 Bir sonraki işlem: 5 milyon avro tutarında saf zeytin yağı - 1.011 ton - İşlem yine Royal Denizcilik adına yapılmış.

19.40 Sarraf, 745 tonluk dondurulmuş tavuk budu satışından söz ediyor. Satış Sarraf'a ait Royal Denizcilik şirketi adına yapılmış.

19.25 Sarraf, "Dondurulmuş tavuk butu işinde miydin?" sorusuna "Tavuk ticareti yapmadım, efendim" yanıtını verdi.

19.23 Sevk edilen mallar anlatılıyor. Dondurulmuş tavuk butlarından bahsediliyor.

19.16 Tekrar belirtmek gerekirse, tarafların mutabık kaldığı şartlar okunurken, sözü edilen bağlantıların ne olduğu belirtilmedi. Diğer şartların okunmasına devam ediliyor.

19.11 Yazışmalarda adı geçen avukatın adı Mustafa Doğan İnal. Mesajlara ilişkin soru sorulmazken, yazışmalar delil dosyasına eklendi.

19.09 Sarraf, "Bunlar, siyasi bağlantıları olan avukatımla benim aramda geçen bazı yazışmalar." dedi. Yazışmaların Halkbank ve İran ile yapılan ticaretle ilgili olduğu sanılıyor.

19.06 Sarraf, kendisiyle avukatı arasında, açıkça belirtilmemiş "siyasi bağlantılar" içeren bazı mesajları okuduğunu söyledi. Mesajlar 2014 yılına ait. (Türkiye'deki siyasi bağlantıları kastediyor.)

19.05 Duruşma yeniden başladı. Tarafların üzerinde mutabık kaldığı şartlar okunuyor.

18.54 Oturuma kısa bir ara verildi.  Aranın ardından Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları Rıza Sarraf'ı sorgulamaya başlayacak.

18.25 Salonda ses kayıtları dinletildi ve doğrudan sorgu sona erdi. Çapraz sorgu başlıyor.

18.41 Salonda Türkçe ses kayıtları dinletiliyor.

18.30 Sarraf'ın dün anlattığı hesap çizelgesinin detaylı hale erişme açıldı. Sarraf bu belgenin de öncekine benzer ama daha detaylı bir hesap çizelgesi olduğunu söylemişti.

Rıza Sarraf'ın dün anlattığı hesap çizelgesinin detaylı hali erişime açıldı... İşte o belgeler

18:06 Dün duruşmada sunulan en az üç belge daha erişime açıldı.

18:04 Sarraf dün bu hesap çizelgesiyle ilgili şunu söylemişti: Halkbank'la yaptığım İran ticaretini gösteren sistem bu. (Gördüğünüz ekran görüntüsü, daha büyük bir belgenin sadece bir kısmını gösteriyor.)

18.00- Dün delil dosyasına eklenen Dubai gümrük formunun örneği. Zarrab dünkü ifadesinde formda "Ürün" alanına yanlışlıkla "Buğday" yazdıklarını söylemiş, "Dubai'de buğday yetiştirilmiyor" demişti.

17.53 - Başka bir ses kaydı dinletiliyor. Adam Klasfeld bu arada erişime açılan başka delil olup olmadığına bakacak.

17.50- Sarraf, bazı ses kayıtlarını doğruluyor. Kaydın İngilizceye çevrilmiş dökümü birazdan delil dosyasına eklenecek. 

17.45 - Daha önce koruma emri kapsamında yer alan belgeler de aşağıdaki adreste bulunuyor. (Konu kısmındaki mektup daha önce erişime açılmıştı; delillerin bir kısmı ise erişime açılmamıştı).

https://www.documentcloud.org/documents/4321826-Zarrab-Tapes.html

17.44- Yargıç Berman'ın söz konusu belgelerin herkese açık kayıtlara eklenmesine ilişkin emri bu adreste bulunuyor. https://www.documentcloud.org/documents/4321824-Berman-Order.html

17.40 - Yargıç Berman ayrıca Sarraf'ın cezaevindeki konuşmalarına ait ses kayıtlarının "Brady" kapsamında olmadığına hükmetti. Yani savunma makamını (Hakan Atilla'yı) temize çıkaran delillerin haksız surette savunmaya verilmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Ancak bu ses kayıtları, Zarrab'ı güvenilirlik konusunda itham etmek amacıyla kullanılabilir. 

17.35- Yargıç Berman, kamuoyunun delillere erişmesine ilişkin konuşuyor. New York'ta görülen davada Sarraf'ın ifadesi öncesi yargıç Berman delil olarak sunulan belgelerin kamuya açılmasından bahsederek başladı. Berman, tarafların bazı belgeleri dosyadan çıkarmaya çalıştığını, bunun üzerine belgelerin geri sokulmasını talep ettiğini söyledi. Berman, koruma emri kapsamında olan dosyalardan birinin kamuoyunun erişimine açıldığını belirtti. 

17.30- Yargıç Berman: Lütfen yerlerinizi alın.

17.15- Bugünkü oturumun TSİ 17:15'te başlaması bekleniyordu. ancak salon henüz boş. Gecikme olabilir.

New York Times'a göre Sarraf'ın şu ana kadar söylediği en ilginç 5 şey

Sarraf itiraflarında 5'inci duruşma..."Türkiye'de hapisten çıkmak için rüşvet verdim"

Sarraf itiraflarında 3. gün: 'Süleyman Aslan'a daha fazla rüşvet vermemek için imzasını taklit etti…

Sarraf'ın itiraflarında 2.Gün... 'Erdoğan'ın onay verdiğini Çağlayan söyledi'

Rıza Sarraf, Zafer Çağlayan'a yaklaşık 50 milyon avro rüşvet verdiğini iddia etti

Rıza Sarraf'ın gizli Dubai planı mektupla ortaya çıktı... Falcılara bile sormuş 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler