Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi soruşturması genişliyor... Deutsche Bank'a 'Trump ve ailesiyle ilgili verileri paylaş' talebi

ABD'de Rusya soruşturması kapsamında, Deutsche Bank'ın Başkan Trump ve ailesinin hesaplarıyla ilgili bilgileri paylaşması talep edildi. Bloomberg'in haberine göre Savcı Robert Mueller, ABD Başkanı Donald Trump'ın Deutsche Bank AG ile olan ticari ilişkilerini ve ABD seçimlerindeki Rus müdahalesine ilişkin soruşturmasını genişletiyor.

Yayınlanma: 05.12.2017 - 18:05
Abone Ol google-news

Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale edip etmediğine ilişkin soruşturmayı genişleten ABD'li Savcı Robert Mueller, ABD Başkanı Donald Trump’ın Deutsche Bank AG ile ilişkilerini inceliyor.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa göre Mueller, mahkeme celbi göndererek bankadan, Trump ve ailesinin müşteri kayıtlarına ilişkin belgeleri sunmasını isteyecek.

Deutsche Bank Bloomberg’e yaptığı yazılı açıklamada, "Bankamız her zaman, her ülkede soruşturma makamları ile işbirliği yapar" dedi; konuya ilişkin ek belge ve bilgi vermeyi de reddetti.

Alman banka aylardır Demokrat milletvekillerinin, Trump’ın başkan seçilmeden önce gayri menkul işleri için bankadan aldığı 300 milyon dolarlık kredi konusunda daha şeffaf davranması yönündeki çağrılarını yanıtsız bırakmıştı. California temsilcisi Maxine Waters ve diğer Demokratlar bankanın Trump’a başkan seçilmeden yıllar önce verdiği kredilerin Rusya ile herhangi bir şekilde ilişkili olup olmadığını sormuştu.

Banka daha önce bu talepleri, müşteri bilgilerini paylaşmanın yasa dışı olduğunu belirterek reddetmiş, resmi bir talep olmadan bu bilgileri paylaşmayacağını açıklamıştı. Trump daha önce bu iddiaları yalanlamıştı.

Robert Mueller kimdir?

Asıl Mesleği Avukatlıktır 7 Ağustos 1944 Tarihinde New York'ta doğan Mueller Princeton Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Mezun olduktan sonra doktorasını New York Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Doktora ve University Of Virginia School'da MBA yaptı. Vietnam Savaşına gönüllü olarak katılarak seçkin askerlerden biri olup Bronze Star Medal Purple Heart Gallantry Cross gibi madalyalar kazandı. Cepheden döndükten sonra siyasetten önce bir süre New York'ta serbest avukatlık yaptı ardından George W. Bush ile seçim çalışmalarında bir süre bulundu ve Bush başkanlığa seçilince FBI Başkanı Olarak atandı.  Barack Obama kendisinden ve çalışmalarından memnun olduğunu belirtince Obama Hükümetinin FBI Başkanı olarak görevine devam etme kararı aldı.

Haber kaynağı: www.bloomberg.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler