Le Pen'in partisine soruşturma

Fransa'da başkanlığını Marine Le Pen'in yaptığı aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) Partisi hakkında, Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi milletvekillerinin usulsüz bir şekilde danışman çalıştırdıkları suçlamaları kapsamında adli soruşturma açıldı.

Yayınlanma: 12.12.2017 - 18:13
Abone Ol google-news



Le Monde gazetesinde yer alan habere göre, daha önce parti üyesi çok sayıda AP milletvekili hakkında açılan soruşturma bu kez parti tüzel kişiliği hakkında açıldı.

AP'de görevli FN üyelerinin, usulsüz şekilde danışman çalıştırdıkları iddiaları sonrası açılan soruşturma kapsamında kasım ayı sonunda parti yöneticisi Wallerand de Saint-Just'un mali savcılığa ifadeye çağrıldığı ve ardından parti hakkında da adli soruşturma kararının çıkarıldığı kaydedildi.AP'de görev yapan veya daha önce görev yapmış 19 Fransız üyenin, 2012-2017 yıllarında 'sahte danışman' çalıştırarak AB'yi 5 milyon euro zarara uğrattığı iddiaları üzerine, AP içerisinde de soruşturma başlatılmıştı.
Bu soruşturma kapsamında Ulusal Cephe'nin eski başkanı Jean-Marie Le Pen ve mevcut başkan Marine Le Pen'in de ifadeleri alınmış, Marine Le Pen'in AP'deki ve Fransız Ulusal Meclisi'ndeki dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Parti için çalışan çok sayıda görevlinin, AP'de danışman olarak gösterilip haksız kazanç sağlandığı ve AP'nin zarara uğratıldığı iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında FN genel merkezi, daha önce iki kez polis baskınına uğramıştı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler