Avrupa Parlamentosu 'döner' kararını verdi

Avrupa Parlamentosu, fosfat katkı maddesi kullanıldığı için dondurulmuş döner etinin yasaklanmasına yol açabilecek düzenleme talebini geri çevirdi.

Yayınlanma: 13.12.2017 - 17:50
Abone Ol google-news




Sözcü'de yer alan habere göre Avrupa Parlamentosu, Avrupa’da dönerin kaderini belirleyecek olan kararını verdi. Fosfat katkı maddesi kullanıldığı için dondurulmuş döner etinin yasaklanmasına yol açabilecek düzenleme talebini geri çevirdi. Türk lezzeti döner, Avrupa’da dönmeye devam edecek.

Avrupa Parlamentosu’nun çevre koruma komisyonunda, döner kavgası yaşanmıştı. Sosyalist ve Yeşillerli gruplar, dönerin dondurulmasında ve daha sonra büfelere verilmesinde kullanılan fosfatın kaldırılmasını istemişti. Etin içindeki suyla çeşitli et ürünlerini bir arada tutan fosfatın döner sektöründen çıkarılmasıyla, artık dönerin dik olarak durmasının mümkün olmayacağı, etlerin dağılıp döküleceği ve kuruyacağı açıklanmıştı.

Avrupa Birliği Komisyonunun eğilimi, “Fosfat sadece dondurulacak döner ürünü için kullanılsın” yönündeyken, Sosyalistler ile Yeşiller, “Özellikle kan dolaşımı ile kalp gibi konularda sağlığı tehdit eden birincil nedenlerden” dolayı fosfatın tamamen kaldırılmasını istiyordu.

AVRAPALI GÜNDE 500 TON YİYOR

AB içinde şu anda günde 500 ton döner eti tüketiliyor ve bunun %80’i Almanya’daki Türkler tarafından üretiliyor. Döner üretim sektöründe ise yaklaşık 110 bin kişi çalışıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler