Putin Kuzey Kutbu'na göz dikti...

Rus doğalgaz şirketi Novatek, Fransız ve Çinli ortaklarıyla birlikte Sibirya’nın Yamal Yarımadası’na kurduğu doğalgaz santralının üretimine başladı. Putin, bölgenin ülkenin enerji zenginliği konusundaki ana kaynaklardan biri olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 15.12.2017 - 18:59
Abone Ol google-news

Rusya’dan küresel ısınma nedeniyle buzulların hızla eridiği Kuzey Kutbu’nda doğal yaşama daha fazla zarar vermesi beklenen bir proje haberi geldi. Rus doğalgaz şirketi Novatek, Fransız ve Çinli ortaklarıyla birlikte Sibirya’nın Yamal Yarımadası’na kurduğu doğalgaz santralının üretimine başladı.

Önceki hafta ilk sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sevkıyatını yaptığı açıklanan 27 milyar dolarlık projenin yıllık 5.5 milyon ton üretim kapasitesiyle yola çıktığı, kapasitenin 2019 başında 16.5 milyon tona çıkmasının hedeflendiği belirtiliyor.

Eskiden izole bir bölge olan Moskova’dan 2 bin 500 kilometre uzaktaki Yamal Yarımadası’na ulaşımın iklim değişikliği kaynaklı buzul erimesi nedeniyle kolaylaştığı, ancak yine de sıcaklığın eksi 50 dereceye kadar düşebildiği Kuzey Kutbu’nun sert ikliminde santralın çalışmasında aksaklıkların görülebileceği belirtiliyor.

Putin: Rusya için önemli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki gün geleneksel yılsonu basın toplantısında yaptığı konuşmada, kutup bölgesindeki araştırmaların ve sondaj çalışmalarının önemli olduğuna değindi. Putin, bölgenin ülkenin enerji zenginliği konusundaki ana kaynaklardan biri olduğunu söyledi. Tepkileri önlemek adına doğal hayata saygı duyulması gerektiği vurgusunu yapmayı da unutmadı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler