Çin’den Tesla’ya: Daha ucuzunu yaptık

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarı Çin’de, Tesla’ya rakip çıktı. NIO adlı şirket, sektörün en bilinen markası yarı yarıya ucuz araçlarıyla Tesla’ya meydan okuyor.

Yayınlanma: 20.12.2017 - 09:19
Abone Ol google-news

Çin, dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarı konumunda. Bu sektörde rekabete yeni katılan bir şirket ise oldukça iddialı. Zira NIO adlı şirket, ürettiği otomobillerle yenilikçi iş adamı Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’ya meydan okuyor.

Karar'ın haberine göre, Çin Uluslararası Radyosu’nda yer alan habere göre 68 bin dolardan başlayan fiyatlarıyla NIO ES8, Tesla’nın 127 bin dolara satılan X modelinden yarı yarıya daha ucuz. Çin Tesla için çok büyük bir pazar; şirket bu yılın ilk 9 ayı için bu ülkede 1,5 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Bu bir önceki yılın aynı dönemine oranla 570 milyon dolarlık artış anlamına geliyor. NIO Başkanı Lihong Qin, kendi şirketinin Tesla ile rekabet içinde olduğunu açıklamakla birlikte piyasanın yeterince geniş olduğunu ve rekabetle fazla ilgilenmeden kendi işlerine baktıklarını söylüyor.

 NIO, 3 yıllık bir kuruluş olmasına karşın Çin, Avrupa ve ABD’de 4.000’den fazla kişi istihdam ediyor. Yatırımcıları arasında Tencent ve Baidu gibi Çinli teknoloji devleri ile ABD’li Sequoia Capital var. NIO, arabaları için şarj istasyonlarının sayısını, 2020 yılında tüm Çin’e yayarak, bin yüze çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca, yine 2020’de, sürekli dolaşan bin 200 kadar şarj arabası, şarjı azalan otomobillere 10 dakikalık şarj ile 100 km kadar daha yol aldırabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler