Günah keçisi Meryl Streep

Trump muhalifi Oscarlı oyuncu, tacize sessiz kalmakla suçlanıyor. Sağcı sanatçı Sabo da bu fırsatı kaçırmadı.

Yayınlanma: 21.12.2017 - 21:59
Abone Ol google-news

Hollywood’da bir zincirleme reaksiyon etkisi yaratan ve yıl boyunca #metoo (ben de) etiketiyle sosyal medyada kadınların taciz ve tecavüz deneyimlerinin paylaşmasına yol açan Weinstein vakasında sıra şimdi de zamanında olanları bilip de susanlara geldi. Bu isimlerden biri de Harvey Weinstein’in taciz tarihini bilen ama ses çıkarmayan Meryl Streep. Ya da en azından iddialar o yönde. Birkaç gündür Los Angeles sokaklarına asılan posterlerde Streep’in üzerinde “O da biliyordu” yazan fotoğrafı görülüyor. Bu posterler ünlü yıldızın Weinstein’in 90’lı yıllar boyunca sayısız kadını taciz ettiğini bildiğini ima ediyor.

Bilmiyordum’

İlginçtir, bu posterler Los Angeles sokaklarında belirmeden bir gün önce, 18 Aralık’ta, Meryl Streep bir basın açıklaması yayınlamış ve Weinstein’in davranışlarından kesinlikle haberi olmadığını ileri sürmüştü. Streep “Bilerek susmadım, bilmiyordum. Tecavüzü onaylamıyorum. Genç kadınların saldırıya uğramasını doğru bulmuyorum. Bunların olduğunu bilmiyordum” demişti.

İşin aslı ise dün açığa çıktı. Posterleri yapan aslında sağcı bir sanatçı olan Sabo’ydu ve son filmi “The Post”ta ABD Başkanı Trump’ı kıyasıya eleştiren Streep’ten intikam almak amacıyla harekete geçmişti. Sabo “Meryl Streep olan biteni yüzde 100 biliyordu diyemem ama 90’larda bence film endüstrisinde çalışan herkes Werinstein’in ne yaptığının az çok farkındaydı. Bence biliyordu. Belki de Weinstein’e taze et buluyordu” diyerek kendini savunuyor. Sabo daha önce de Barack Obama, Hilary Clinton ve Bernie Sanders’i hedef alan işlere imza atmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler