Hollywood yıldızlarından cinsel tacize karşı kampanya

ABD'de sinema sektöründe yer alan 300'den fazla kadın oyuncu, yazar ve yönetmen, Hollywood ve diğer sektörlerdeki cinsel tacize karşı yeni bir kampanya başlattı.

Yayınlanma: 02.01.2018 - 12:11
Abone Ol google-news



BBC Türkçe'nin haberine göre Time's Up (Süre Doldu) adlı inisiyatif, New York gazetesinin bugünkü sayısında tam sayfa ilan vererek taleplerini duyurdu. Times' Up'ın internet sitesinde, "İşyerinde cinsel istismar, taciz ve eşitsizlik konusunda süre doldu. Şimdi, bununla ilgili bir şey yapma vakti ifadesi" yer aldı. Kampanya, sektördeki dünyaca ünlü kadın oyuncuların birbiri ardına, yönetmen Harvey Weinstein'a cinsel taciz suçlaması yönletmesi ardından hayata geçirildi.

Projeyle öncelikli olarak, toplanacak yardımlarla, tarım sektöründe, fabrikalarda çalışan, bakıcılık ya da garsonluk yapan ve kendini savunmak için yeterli maddi kaynağı bulunmayan kurbanlara destek amaçlanıyor. İnisiyatif, "cinsiyete dayalı ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırılması ve kadınlara kamuyla ilgili tüm kurumlarda daha fazla yer ayrılması" çağrısı da yapıyor.

Hukuki mücadele imkanı olmayanlara destek

Time's Up'ın internet sitesinde yayımlanan mektupta ayrıca, "işyerinde cinsel tacizin sürmesinin önemli nedenlerinden birinin faillerin ve işverenlerin herhangi bir yaptırımla karşılaşmaması olduğu" belirtiyor ve cinsel tacizi hoşgören şirketlerin cezalandırılması için yasal düzenleme talep ediliyor. Sitede yayımlanan mektup, "Sevgili kız kardeşler" ifadesiyle başlıyor, "Dayanışma ile" ifadesiyle sona eriyor.

Natalie Portman, Reese Witherspoon, Cate Blanchett, Eva Longoria ve Emma Staone gibi isimlerin de aralarında yer aldığı isimlerin desteklediği kampanyada şimdiden 13 milyon doların üzerinde yardım toplandı. Hedef ise 15 milyon.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler