Trump'tan İran'a tehdit: ABD'nin gözü üzerinizde!

İran'da 6'ıncı gününe giren gösterilerde 27 kişi yaşamını yitirirken ABD Başkanı Trump İran'daki eylemlerle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Trump, "İran halkı yozlaşmış ve vahşi rejime karşı harekete geçti. Obama'nın budalaca İran'a verdiği yardım teröristlere gitti" dedi.

Yayınlanma: 02.01.2018 - 16:17
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da birçok kente devam eden ve şu ana kadar 27 kişinin ölümüyle sonuçlanan eylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Trump Twitter hesabında “İran halkı nihayet vahşi ve yozlaşmış İran rejimine karşı harekete geçti. Başkan Obama’nın çok aptal bir şekilde verdiği para, teröre ve birilerinin ceplerine gitti. İnsanların yemeği az, enflasyonu yüksek, insan hakları ise yok. ABD’nin gözü üzerinizde!” dedi. 

İran’da ülke geneline yayılan hükümet karşıtı gösterilerde güvenlik güçleri ve göstericiler arasındaki şiddetli çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 21’e yükseldiği tahmin ediliyor. İran dini lideri Ayetullah Hamaney İran’ın düşmanlarının para, silah, siyaset ve güvenlik ekipmanları aracılığıyla ülkede karışıklık çıkardığını söylemiş ve “Düşman herzaman bir yerden sızıp İran ulusunu vuracak bir fırsat kolluyor” demişti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler