Corbyn: Birleşik Krallık, Brexit'ten sonra tek pazarda kalamaz

Birleşik Krallık İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, bazı Avrupa Birliği (AB) yanlısı milletvekillerinden bazılarını hayal kırıklığına uğratarak, Birleşik Krallık’ın Brexit sonrası tek pazarda kalamayacağı konusunda uyardı.

Yayınlanma: 09.01.2018 - 11:01
Abone Ol google-news



Corbyn, Pazartesi akşamı parlamentoya sunduğu Brexit politikasına ilişkin savlarında, parlamento üyelerine, Brexit’in ardından tek pazarda kalmanın neden mümkün olmayacağını açıkladı.
İşçi Partisi’ndeki bazı milletvekilleri, Corbyn’e partinin AB yanlısı politikalarını göz önünde bulundurması ve ticaret bloğunda kalmaya bağlı kalması çağrısında bulunuyor.

Ancak Corbyn, İskoçya Ulusal Partisi'nin Westminster parlamentosundaki temsilcisi Ian Blackford tarafından toplanan tek bir pazar zirvesine katılmamasının nedenlerine değinerek, bunun bir seçenek olmadığını belirtti.

The Guardian'a konuşan kıdemli bir İşçi Partisi kaynağı, tek pazarın üye olunacak bir kulüp olmadığını, ancak olumlu getirilerini korumak için pazarlık yapmaya çalıştıklarını söyledi ve ekledi:
"Corbyn’in Ian Blackford'a gönderdiği mektubunda söylediği gibi, zirve, tek pazarın üye olabileceğiniz bir üyelik örgütü olduğu yalana dayanıyor.

"Tek pazarın ilkelerini koruyarak iş öncelikli bir Brexit yaklaşımımız ancak AB ile müzakereler yoluyla mümkün.

"BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞUN BUNA İNANDIĞI AÇIK"

"Corbyn’in sözleri, Brexit’ten sonraki geçiş döneminden daha uzun süre tek markette kalmak için kapıyı açık tutmaya ikna olduğuna inanan bazı AB yanlısı milletvekillerinde hayal kırıklığına neden oldu." Bir İşçi Partisi milletvekili de, "Önemli olan, söz konusu olduğunda tek pazar ve gümrük birliği başta olmak üzere, tüm seçenekleri masanın üzerinde tutmaktır. Son kamuoyu oylamasında görüldüğü gibi, İşçi Partisi üyelerinin, taraftarlarının ve seçmenlerinin büyük bir çoğunluğunun buna inandıkları açık" dedi.

Habere göre Corbyn, milletvekillerine İşçi Partisi'nin hükümete karşı yeni bir adım attıklarını söyledi.
Muhalefet parti bakanlarının önümüzdeki hafta içinde politika ve stratejiyi görüştükleri toplantılar yapması ve bir değişikliğe tabi tutulması beklenmiyor.

"CANSIZ BİR PR UYGULAMASI"

"Zayıf" ve "mücadele vermekte olan hükümetin" bahsedilmeyen bir hasara neden olduğunu ve bunun mümkün olan en kısa sürede değişmesi gerektiğini vurgulayan Corbyn, "Bu yüzden, yeni yıl mesajımda söylediğim gibi, iktidar olmayı bekleyen bir hükümet olarak yeni merkez topraklardan istifade ediyoruz" dedi.

İşçi Partisi lideri, hükümetin iç politika konularında baskıya devam etme niyetinde olduğunu belirtti ve May'in kabine değişimini "anlamsız ve cansız bir PR uygulaması" olarak nitelendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler