Tunus zamlara karşı sokakta

Arap Baharı’nın fitilini ateşleyen ülkelerden Tunus bir kez daha yoksulluğa ve zamlara karşı protestolarla çalkalanıyor. 1 Ocak’ta yürürlüğe giren yeni vergiler, 10 kentte yurttaşları sokaklara döktü.

Yayınlanma: 10.01.2018 - 23:40
Abone Ol google-news

2011 yılındaki isyanla “Arap Baharı”nın fitilini ateşleyen ülkelerden Tunus bir kez daha yoksulluğa ve zamlara karşı protestolarla çalkalanıyor. 1 Ocak’ta yürürlüğe giren ek vergilerin yarattığı rahatsızlık, 10 kente yayılan protestoları beraberinde getirdi.

'Eylemler sürecek’

İçişleri Bakanlığı üç gün önce Teborba kasabasında bir göstericinin yaşamını yitirmesiyle daha da şiddetlenen gösterilerde 206 kişinin gözaltına alındığını, 46 polisin de yaralandığını açıklandı. Başbakan Yusuf Şahid’ın halktan sabırlı olmasını istediği Tunus’ta, muhalefetteki solcu Halk Cephesi ve sendikalar ek vergiler iptal edilene kadar eylemlere devam çağrısı yaptı. Cerba Adası’nda önceki gece yapılan gösterilerde bir Yahudi okuluna saldırı gerçekleştiği, olayda ölen veya yaralanan kimsenin olmadığı bildirildi. Başkent Tunus’ta polisin bir Fransız marketini yağmalamaya çalışan göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttığı öğrenildi. 2017’nin ilk 11 ayında 5.8 milyar dolar dış ticaret açığı veren Tunus ekonomisi, tüm zamanların en yüksek rakamı olan yüzde 18.9 resmi işsizlik oranıyla da büyük bir kriz yaşıyor. 2011’deki ayaklanmanın ardından 23 yıllık Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali iktidarının devrildiği ülkede, o tarihten bu yana 9 kez hükümet değişikliği yaşandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler