Avrupa’dan AYM tepkisi: Yakından izliyoruz

Avrupa Konseyi Sözcüsü Holtgen, Twitter’dan yaptığı açıklamada “AYM, ifade özgürlüğü konusunda, birçok defa AİHS prensiplerine ve içtihatlara uymuştur” sözleriyle AYM’ye sahip çıktı ve “Yakından izliyoruz” dedi.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 06:39
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) gazetemiz ekinin Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay’ın yanı sıra hâlâ tutuklulukları sürdürülen gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan ile ilgili aldığı hak ihlali kararına karşın serbest bırakılmamalarına tepkiler devam ediyor. Avrupa Konseyi sözcüsü Daniel Holtgen, twitter’dan yaptığı açıklamada AYM’ye sahip çıkarken “Yakından izliyoruz” dedi.

Holtgen Twitter’dan şunları paylaştı: “AYM, özellikle ifade özgürlüğü konusunda, birçok defa AİHS presiplerine ve Strazburg Mahkemesi’nin içtihatlarına uymuştur. Şimdi neler olduğunu yakından izliyoruz.”

Konsey’den üst düzey bir yetkili, AYM’nin bugüne kadar Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne uyduğunu anımsatırken, AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın da önümüzdeki hafta AİHM’nin yıl sonu istatistiki veri toplantısı için Strazburg’a gideceğini anımsattı. Arslan ile kararın ardından yaşananların ele alınacağını belirten yetkili, Ankara ile Strazburg arasında da temasların sürdüğünü söyledi. Yetkili “AYM’nin ve İstanbul Mahkemeleri’nin aldığı kararlara da, hükümet yetkilileri tarafından açıklamaları da bir ünlem ile takip ediyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler