Pentagon'dan 'güvenli bölge' açıklaması: Şu anda basitçe etrafta dolanan bir fikir

Pentagon'dan yapılan açıklamada Türkiye ile Suriye'nin kuzeyinde 'güvenlik bölgesi' oluşturulması için görüşme halinde olunduğu belirtildi.

Yayınlanma: 25.01.2018 - 22:14
Abone Ol google-news

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na dair ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, operasyonun ‘yararlı olmadığı’ savunuldu. 

Associated Press’te yer alan habere göre, Pentagon brifinginde konuşan 'ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth F. McKenzie, IŞİD’le mücadeleye odaklanılması gerektiğini belirterek, “Odağı neden Suriye’de olduğumuzdan, -IŞİD’le mücadele etmek-, uzaklaştıran kararlar çabaların tümüne zarar veriyor. Operasyonların devam etmesi yardımcı olmuyor. Bunu kabul ediyoruz. Ve Türklerle bunu minimize etmek için çalışıyoruz” dedi. 

ABD’nin Suriye Demokratik Güçleri’nin Fırat Vadisi’nde IŞİD’le mücadeleden ayrılarak Afrin’e gittiği yönünde bir tespiti olmadığını söyleyen McKenzie, “ABD durumu dikkatle takip ediyor ve bunu önlemeye çalışacak” ifadelerini kullandı.

ABD’li komutanların, sınır yakınlarında ‘bir çeşit güvenli bölge kurulması’ için görüşmelere devam ettiğini kaydeden McKenzie, bunun ‘şu anda basitçe etrafta dolanan bir fikir’ olduğunu ve konu hakkında bir karar alınmadığını savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler