ABD jimnastik takımının eski doktoru Nassar'ı cinsel tacizle suçlayanların sayısı 265'e yükseldi

ABD jimnastik takımının eski doktoru Nassar'ı cinsel tacizle suçlayanların sayısı 265'e yükseldi. ABD olimpik jimnastik takımının eski doktoru Larry Nassar'ın geçmişte cinsel tacizde bulunduğu kadınların sayısının 265'e çıktığı açıklandı.

Yayınlanma: 01.02.2018 - 11:50
Abone Ol google-news



Michingan eyaletinde görülen duruşmada yargıç Janice Cunningham, Nassar'ı cinsel tacizle suçlayanların sayısının 265'e yükseldiğini söyledi.
ABD'li savcılar bu hafta Nassar'ı cinsel tacizle suçlayan en az 65 kadının daha sanıkla yüzleşeceğini açıkladı.

Geçen hafta 160 kadının eski doktorun kendilerine cinsel tacizde bulunduğu yönünde ifade vermesinin ardından Nassar 175 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu 54 yaşındaki Nassar'ın ABD yasaları gereği en az 40 yıl hapis yatacağı anlamına geliyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre halihazırda binlerce çocuk pornosu fotoğrafı sakladığı gerekçesiyle çarptırıldığı 60 yıl hapis cezasını çeken Nassar'ın cinsel tacizde bulunduğu sporcular arasında Olimpiyatlar'da altın madalya kazanan Aly Raisman, Jordyn Wieber ve Simona Biles da bulunuyor.

"Büyüdük ve dünyanı başına yıkıyoruz"... 156 kadın tacizcileri ile yüzleşiyor

ÇOCUK YAŞTAKİ HASTALARINA CİNSEL TACİZDE BULUNDU

Son duruşmada Nassar'ın Michigan'daki Dimondale cimnastik kulübündeki odasında hastalara cinsel tacizde bulunduğu olaylara odaklanıldı.

Michigan Eyalet Üniversitesi'nin de (MSU) eski doktoru olan Nassar kasımda hastalarına cinsel tacizde bulunduğunu kabul etmişti.

Tacize maruz kalmış 3 kişiden birininin o dönem 13 yaşından küçük olduğu, diğer ikisinin de 15 ve 16 yaşlarında olduğu belirtildi.

'BENİ 9 YAŞINDAYKEN TACİZ ETTİ'

Mahkemede ifade veren 17 yaşındaki Jesscia Thomashow "Beni ilk olarak 9 yaşımdayken taciz etti. O sırada hala oyuncak bebeklerimle oynuyordum" dedi.

Nassar'ın mevcut hapis cezasına 25 ila 40 yıl arasında hapis cezası eklenebileceği belirtildi.

JİMNASTİK FEDERASYONU'NDA TOPLU İSTİFA

Skandal sonrası ABD Olimpiyat Komitesi çarşamba günü Jimnastik Federasyonu'nun tüm yönetim kurulu üyelerine istifa etmeleri aksi takdirde görevden alınacakları yönünde ültimatom vermişti. Üyeler de bunun üzerine istifalarını verdi.

Nassar'ın geçmişte kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu söyleyen 140'a yakın kişi de suçlamaları gözardı ettikleri suçlamasıyla ABD Jimnastik Federasyonu ve Michigan Eyalet Üniversitesi aleyhine maddi tazminat davası açmıştı. Michigan Başsavcılığı da üniversite hakkında soruşturma başlatmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler