5 askerin şehit olduğu tanka saldırı Rus yapımı güdümlü silah Konkurs ile mi yapıldı?

Şeyh Horoz bölgesinde teröristler TSK'ye ait tankı vurmuş, 5 tank mürettebatı ile tank yanındaki bir asker şehit düşmüştü. TSK'ye ait Leopard tankına yapılan saldırının Rus yapımı güdümlü tanksavar silahı 9M113 Konkurs ile yapıldığı üzerinde duruluyor.

Yayınlanma: 05.02.2018 - 09:18
Abone Ol google-news



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve destek verdiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Afrin’e farklı cephelerden ilerleyişi devam ederken, önceki gün teröristlerin TSK’ye ait tankı vurmaları sonucu 5 tank mürettabatı ile tank yanındaki bir askerin şehit düştüğü Şeyh Horoz bölgesi ile Darmık Dağı çevresi savaş uçakları ve Fırtına obüsleriyle bombalandı.

Rus yapımı silah

Güvenlik kaynakları önceki gün Şeyh Horoz’da TSK’ya ait Leopard tankına yönelik saldırının Rus yapımı güdümlü tanksavar silahlarından 9M113 Konkurs ile yapıldığını değerlendiriyor.

Konkurs ile yapıldığı düşünülüyor

Genelkurmay tarafından, yapılan açıklamada "Harekât boyunca 935 terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

Güvenlik kaynakları önceki gün Şeyh Horoz’da TSK’ye ait Leopard tankına yönelik saldırının Rus yapımı güdümlü tanksavar silahlarından 9M113 Konkurs ile yapıldığını değerlendiriyor. NATO kod adı ‘AT-5 Spandrel’ olan bu tanksavarın roketi yarı otomatik güdümlü ve komuta edenin optik cihaz üzerinden güdümleme/bakış sinyalizasyon sistemiyle hedefe uçuyor.

AĞAR: FÜZE RUS FÜZESİ DE OLSA ABD VERMİŞTİR

Terör uzmanı Abdullah Ağar ise Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, TSK'ye ait tankı vuran füze hakkında şöyle dedi:

 "Füzenin menşei ve modelinin bir önemi yok. Zaten ABD'nin yönetiminin terör örgütüne gönderdiği 4 bin 900 TIR silahın tamamının ABD yapımı olduğunu kimse iddia etmiyor zaten. İzi sürülmemesi için Rus yapımı silahlar da var, Çin yapımı da... Burada önemli olan husus şudur. PKK/PYD terör örgütüne silah yardımını yapan devlet ABD'dir. Ve bu silahlar sınır güvenliğimizi korumaya çalışan kahraman Mehmetçiği hedef almaktadır. Terör örgütlerini desteklediler ve fonladılar. Silah sistemleri verdiler ve bu sistemleri geliştirmeleri için fırsat sağladılar. Kendi hedefleri doğrultusunda kent savaşları başlattılar ve masum insanların ölümüne sebep oldular. Terör örgütlerini yönettiler ve yönlendirdiler. İnsan hakları ve özgürlük vurgusu yapmaktan her fırsatta geri durmayan ABD kendi değerlerine ihanet etmiştir. Bu mücadelenin içerisinde maalesef böyle acı günler olacaktır. Umarım bir daha böyle bir acı yaşamayız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler