Mısır ordusu duyurdu: Harekât başlattık

Mısır ordusu, Sina Yarımadası'nda ve ülkenin diğer önemli noktalarında terör gruplarına karşı kapsamlı bir askeri harekât başlattığını duyurdu.

Yayınlanma: 09.02.2018 - 10:10
Abone Ol google-news


Mısır ordusu, Sina Yarımadası'nın orta bölgeleri ile kuzeyinde, ayrıca Nil Deltası ve batıdaki çöl bölgesinde büyük bir 'terörle mücadale' operasyonu başlattığını duyurdu.

Mısır ordusu sözcüsünün televizyonda yayımlanan açıklamasında "Güvenlik güçleri bu sabah Sina yarımadasının kuzeyi ve ortasında teröristlere ve suç unsurları ile örgütlerine karşı kapsamlı bir mücadeleye başladı" dendi.

Sözcü operasyonun Nil Deltası ve batıdaki çöllük bölge de dahil ülkenin diğer kısımlarını da kapsadığını belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre Mısır, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 2013'te halk ayaklanmasının ardından ordu tarafından devrilmesinden bu yana, Sina Yarımadası'nın kuzeyinde cihatçı unsurlarla mücaedele ediyor. Bölgede sıklıkla polis ve güvenlik güçlerinin ölümüne yol açan şiddetle saldırılar yaşanıyor.

2014'te kendilerini 'Sina Vilayeti' olarak adlandıran grup IŞİD'e biat ettiklerini ilan etmişti. Örgüt Mısır'daki bir dizi ölümcül saldırıyı üstlenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler