Ruhani'den 40. yıl mesajı: Devrim treninde bazıları isteyerek indi, bazılarını da biz indirdik

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslami Devrimin 39. Zafer yıl dönümünü tebrik ederek, ‘’Gelecek yıl devrimin 40. Yılında daha çok birlik ve beraberliğe şahit olmalıyız’’ dedi.

Yayınlanma: 12.02.2018 - 17:48
Abone Ol google-news

'İran İslam Devrimi'nin 39. Yıldönümü törenlerinde açıklamada bulunan Ruhani, Devrimin 39. Yıldönümünü İran milleti temsilcisi olarak tüm İran halkını tebrik ederek, İmam Humeyni ve tüm şehitleri yadetti.

İran'ın resmi haber ajansı İrna'nın haberine göre, devrimin 40. Yılına girildiğini ifade eden Ruhani, ‘’Gelecek yıl devrimin gerçek anlamda olgunluk çağı olmalı ve biz gelecek yıl daha çok birliğe şahit olmalıyız’’ dedi.

 Ruhani, ‘’Gelecek yıl hükümet, özel sektör ve herkes daha çok çalışmalı ve gelecek yıl devrimin 40. Yıldönümünde binlerce imar planının açılışını yapmalıyız’’ dedi.

 Ruhani, ‘’Devrim zafere ulaştığında herkes birlikteydi, devrim treninde doğal olarak bazıları isteyerek indiler, bazılarını da biz indirdik fakat indirmeyebilirdik’’ dedi.

 Ruhani, ‘’Bugün yeniden herkesi devrimin başarı ve zafer trenine binmeye davet ediyoruz. Biz bir milletiz. Bir ülküye sahibiz ve o da İran’ın büyüklüğüdür’’ dedi.

 Ruhani, sözlerinden sonra Devrim yıldönümü yürüyüşüne katıldı.

 Devrimin geçen yıl elde ettiği başarıları sayan Ruhani, ‘’Geçen bir yıl zarfında terörizme karşı zafer kazandık ve IŞİD terörizmine karşı bölgede birçok başarılar elde ettik. Bizim Irak ve Suriye halkına yardımlarımız sonuç verdi ve bölge milletleri IŞİD’in elinde kurtarıldı’’ dedi.

 Sulta düzeninin Irak ve Suriye’yi bölme komplolarına değinen Ruhani, İran’ın bu komplolara karşı çabalarına işaretle, ‘’Komplocular, Irak’ın birliğini bozmak istiyorlardı fakat Irak milletinin uyanıklığı ve bölge ülkelerinin yardımı bizim bölgedeki dost ülkelerin toprak bütünlüğü ve milli birliğini garantiledi’’ dedi.

 Bölgedeki sorunların çözüm yolunun siyasi olduğunu ifade eden Ruhani, ‘’Bölge ülkelerinin işbirliği ile bölgenin istikrar ve huzurunu temin etmeliyiz’’dedi.

 Amerika’nın son dönemdeki İran aleyhindeki komplolarına değinen Ruhani, ‘’Amerikalılar, İran’ın içişlerine müdahale etmek istiyordu fakat İran halkı onlara ret cevabı verdi ve birlik ile bu komployu ortadan kaldırdı. Amerika BM Güvenlik Konseyinde İran aleyhinde komplo yapmak istiyordu fakat tüm üyeler buna negatif cevap verdiler’’ dedi.

 Ruhani, ‘’KOEP konusunda da Amerikalılar bu önemli uluslararası anlaşmanın bozulması için çaba sarf etti fakat bugüne kadar bunu başaramadılar. Bizim milletimiz karşı taraf ahdine sadık olduğu sürece sadık kalacaktır. Bir kez daha tekrarlıyorum eğer Amerika anlaşmadan çekilirse bunun zararını çok erken görecektir’’ dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler