Schulz'un istifasının ardından Alman Sosyal Demokrat Parti tarihinde bir ilk: Kadın Başkan

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD)'nin 150 yılı aşkın tarihinde ilk kez bir kadın Genel Başkanlığa getiriliyor. 22 Nisan'daki Olağanüstü kurultayda Andrea Nahles SPD'nin başına geçecek.

Yayınlanma: 14.02.2018 - 15:12
Abone Ol google-news


Sosyal Demokrat Parti ( SPD ) Genel Başkanı Martin Schulz'un görevinden istifa ettiğini açıklamasının ardından partinin yeni başkan adayı Andrea Nahles oldu. Schulz, "Andrea Nahles'ın başındaki Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nin eski güce geri döndüğüne eminim" dedi.

Martin Schulz, SPD 'nin, Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile geçen hafta hükümeti kurma konusunda anlaştıktan sonra yeni hükümette dışişleri bakanı olmak istemişti. Ancak partideki tepkiler üzerine yeni hükümette bakan olarak yer almayacağını belirterek önceki gün Genel Başkanlıktan istifa etmişti.

Almanya'da SDP Genel Başkanı Martin Schulz istifa etti

Schulz, SPD Yürütme Kurulu’nda genel başkan adayı olarak partinin Federal Meclis Grubu Başkanı Andrea Nahles’i önerdiğini ve kurulda bu önerinin oy birliğiyle kabul edildiğini açıkladı.

SPD'de bir grup, Andrea Nahles'i doğrudan geçici parti lideri olarak adlandırmaya yönelik girişimler başlatı. Ancak, yasal ve siyasi itirazlar nedeniyle SPD Genel Başkanlığı görevini geçici olarak Hamburg Belediye Başkanı Olaf Scholz devraldı.

TEK ADAY DEĞİL AMA...

22 Nisan'da Wiesbaden'de yapılacak olağanüstü Kurultay'da, sosyal demokratlar 150 yılı aşkın tarihilerinde ilk kez bir kadını parti liderliğine seçecek.
Ancak Andrea Nahles, Wiesbaden'daki kongredeki tek aday olmayacak. Flensburg Belediye Başkanı Simone Lange, partinin kararına muhalefet etti ve adaylığını açıkladı. Ancak, Simone Lange seçimde pek şans verilmiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler