ABD'de liseye silahlı saldırı: 17 ölü, 50'den fazla yaralı

Florida Eyaleti'nin Parkland şehrinde bir okulda meydana gelen silahlı saldırıda 17 kişi öldü, 50'den fazla kişi yaralandı. Yakalanarak gözaltına alınan saldırganın 19 yaşındaki Nicolas Cruz olduğu öğrenildi.

Yayınlanma: 14.02.2018 - 23:23
Abone Ol google-news

<video:926844>

ABD'nin Florida eyaletindeki Marjory Stoneman Douglas Lisesi'nde düzenlenen silahlı saldırıya polisin karşılık verdi. Saldırıda en az 17 kişi öldü, 50 fazla kişi ise yaralandı. Yakalanarak gözaltına alınan saldırganın 19 yaşındaki Nicolas Cruz olduğu öğrenildi.

Görgü tanığı öğrenci, "6 el ateş edildiğini duydum. Öğretmenler öğrencilerini birarada tutmaya çalışıyor, bazı öğrenciler de camlardan kaçarak çevredeki marketlere sığındılar." dedi.

Trump bilgilendirildi

Saldırının ardından Trump bilgilendirildi. Olay yerine birçok SWAT timi ve güvenlik güçleri intikal etti.

Okulda panik: Öğrenciler dolaplara saklandı

Öğrencilerin olayı tatbikat sandığı ve sabah saatlerinde okulda tatbikat yapıldığı ifade edildi. Amerikan kanalı CBC muhabirinin kısa mesaj yoluyla ulaştığı öğrencilerin okulda dolaplara saklandığı bildirildi. Öğrenciler, dolaplarda ve sıraların altına saklananların ağladığını ve dışarıdan çatışma seslerinin geldiğini aktardı.

Saldırının yaşandığı okulda okuyan 17 yaşındaki bir öğrenci, ailesine cep telefonundan gönderdiği mesajda, "Annecim, babacım... Okulun kampusunda silah sıkılıyor. Dışarıda polis sirenleri çalıyor. Biz oditoryumdayız ve kapılar kilitli" yazdı.

En güvenli şehir seçilmişti

Saldırının gerçekleştiği Parkland ili 2014 yılında en güvenli yer seçilmişti. 2018'de ise güven listesinde beşinci sırayı aldı.

Yakalanarak gözaltına alınan saldırganın 19 yaşındaki Nicolas Cruz olduğu öğrenildi.

Öte yandan Amerikan medyasına açıklama yapan Broward Devlet Okulları yöneticisi Robert Runcie, "çok sayıda" ölü olduğunu dile getirdi, ancak yetkililerin soruşturması sonucunda net tablonun ortaya çıkacağını ifade etti. 

Yerel saatle öğleden sonra meydana gelen saldırının ardından yerel polisin olaya hemen müdahale ettiği, olayın ardından lisenin kapatıldığı ve tüm öğrencilerin tahliye edildiği açıklanmıştı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler