Deniz Yücel için bir umut

Alman siyasetçiler, Türkiye’de bir yıldır tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılması için çağrı yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, Yücel’in kısa süre içinde bırakılacağını umduğunu söylerken Die Welt gazetesindeki çalışma arkadaşları, tutukluluğu bu fotoğrafla protesto etti.

Yayınlanma: 14.02.2018 - 23:37
Abone Ol google-news

 

Alman siyasetçiler, Türkiye’de bir yıl önce gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Deniz Yücel’in serbest bırakılması çağrısında bulundu. Başbakan Binali Yıldırım ise Yücel’in kısa süre içinde bırakılacağını umduğunu söyledi. Türkiye’den hukuk devleti kurallarına uygun hızlı bir yargılama gerçekleştirilmesini talep eden Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını istedi.

Gabriel, Yücel’in tutukluluğunun Almanya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerde önemli engellerden biri olduğuna da dikkat çekti. Almanya’nın Avrupa ile İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth da “Hukuk devleti süreci işletilmeden ve Deniz Yücel serbest bırakılmadan Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin düzelmesinin düşünülemeyeceğini” ifade etti. Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) üyesi Avrupa parlamenteri Manfred Weber de Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecine son verilmesini talep ederek “Deniz Yücel bir yıldır iddianamesiz cezaevinde. Bu kabul edilebilir bir durum değil” şeklinde konuştu. Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) dış politika sözcüsü Roderich Kiesewetter de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mesaj verilmesi gerektiğini belirterek “Yücel’in tutukluluk halinin uzatılması Türk hükümeti tarafından terörist iddia edilen kişilerle darbe teşebbüsüne katılanların iadesi gibi farklı alanlarda taviz koparmak için koz olarak kullanılıyor” dedi. Almanya ziyareti ve Angela Merkel görüşmesi öncesinde ARD’ye konuşan Başbakan Yıldırım ise Deniz Yücel’e ilişkin bir soru üzerine, “Ben onun kısa zaman içinde serbest kalacağını umuyorum. Kısa bir sürede gelişme olacağı görüşündeyim” dedi. Yıldırım, buna hükümetin değil, yargının karar vereceğinin altına çizdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler