Merkel'den Deniz Yücel'in tahliyesi hakkında açıklama

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Deniz Yücel'in serbest bırakılması ile ilgili açıklamada bulundu. Merkel, "Deniz Yücel'in serbest bırakılmasından dolayı memnunum" dedi.

Yayınlanma: 16.02.2018 - 16:05
Abone Ol google-news

<video:928008>

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bir yıldır Silivri'de tutuklu bulunan Almanya-Türkiye vatandaşı gazeteci Deniz Yücel'in tahliye edilmesini 'memnuniyetle' karşıladığını duyurdu.

'EŞİ VE AİLESİ İÇİN DE SEVİNDİM'

''Başka pek çok kişi gibi ben de Yücel'in bugün hapisten çıkmasına sevindim'' diyen Merkel, hapis yüzünden ayrı kaldıkları için zor bir yıl geçiren Yücel, eşi ve ailesi için de sevindiğini vurguladı.

Tahliyenin, Merkel'in dün Berlin'de Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Sputnik'in haberine göre; Türkiye'de tutuklu diğer Almanya vatandaşlarının da hızlı bir yargı süreciyle serbest bırakılmalarını temenni eden Merkel ''Bunun kadar öne çıkan isimler olmalar da Türkiye'de tutuklu durumda başkaları da var, onlar için de anayasaya uygun hızlı yargı süreçleri gerçekleşmesini umuyoruz'' dedi.

GABRIEL'E ÖZEL TEŞEKKÜR

Bunu dünkü görüşmede Yıldırım'a da söylediğini vurgulayan Merkel, Yücel'in bırakılmasına emeği geçen herkese, bilhassa Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'e sarf ettiği çabalardan ötürü teşekkür etti. 

Alman Hükümet Sözcüsü Yardımcısı Ulrike Demmer, Türkiye’de tutuklu bulunan "Die Welt" gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in tahliye edilmesi konusunda herkesin çaba harcadığını söyledi.

Bu konunun kendileri için çok önemli olduğunu Başbakan Angela Merkel'in de dün Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında dile getirdiğini anımsatan Demmer, "Yücel'in tahliye edilmesi, herkesin bugüne kadar çaba harcadığı bir konuydu." dedi.

GABRIEL'DEN TÜRK HÜKÜMETİNE TEŞEKKÜR

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de, gazeteci Deniz Yücel'in serbest bırakılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Herkes için güzel bir gün. Davaya öncelik verdikleri için özellikle Türk hükümetine teşekkür ederim" dedi.

MASS: MUHTEŞEM BİR HABER

Deniz Yücel'in serbest bırakılmasıyla ilgili bir açıklama da Almanya Adalet Bakanı Heiko Mass'tan geldi. Yücel'in serbest bırakılmasını "muhteşem bir haber" olarak nitelendiren Mass, "Deniz Yücel'in içeride geçireceği her gün, luzümsüz bir gün olacaktı" şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım: Türkiye Almanya ilişkilerinde bazı sıkıntılar bugün giderilmiş görünüyor

Arşiv unutmaz... Erdoğan ve havuz medyası Deniz Yücel için neler demişti?

Gazeteci Deniz Yücel tahliye edildi

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler