'İsrail birkaç saat içinde operasyon başlatabilir'

"İsrail, birkaç saat içinde Gazze'de bir operasyon başlatabilir. Amerika ile konuştuk ve onlardan, askeri operasyonların İsrail tarafından durdurulmasını istedik. Biz de operasyonlarını durdurması için Hamas'ı ikna etmeye çalışıyoruz ancak bu konuda başarılı olamadık"

Yayınlanma: 11.07.2014 - 08:50
Abone Ol google-news

 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in birkaç saat içinde Gazze'ye operasyon başlatabileceğini bildirdi.

Filistin resmi haber ajansı VAFA'nın haberine göre Abbas, Kudüs'teki kurum ve kuruluşların temsilcileriyle görüşmesi esnasında yaptığı açıklamada, "İsrail, birkaç saat içinde Gazze'de bir operasyon başlatabilir" ifadesini kullandı.

Abbas, şunları kaydetti: "İsrailliler bu davranışlarıyla bizleri yerimizden ve yurdumuzdan çıkartmak istiyor. Ancak biz onlara diyoruz ki, 'biz gitmeyeceğiz'. Silahımız yok ancak başkalarını rahatsız edecek medeni bir üslupla sözlü olarak savaşacak ve karşı duracağız. Filistin yönetimi sürekli toplantı halinde ve Gazze'yi yıkımdan korumak ve akan kanı durdurmak için her türlü iletişimi kuruyor. En önemlisi de budur. Önemli olan, kimin kar edip, kimin zarar edeceği, saldırıyı kimin başlattığı değil. Önemli olan saldırıyı ve akan kanı nasıl durdurabiliriz, onu gerçekleştirmektir." "Ateşkes için tarafların hiçbirinden şart koşmasını istemiyoruz, çünkü önemli olan akan kanın durdurulmasıdır. Mısır her iki tarafla iletişim kurdu ancak başarılı olamadı" değerlendirmesinde bulunan Abbas, şöyle devam etti: "Amerika ile konuştuk ve onlardan, askeri operasyonların İsrail tarafından durdurulmasını istedik. Biz de operasyonlarını durdurması için Hamas'ı ikna etmeye çalışıyoruz ancak bu konuda başarılı olamadık. Ben hiç kimseyi eleştirmek istemiyorum. Ancak bu yöntemle sonuç ne? Biz, dengesiz savaşın durmasını istiyoruz. Bu durum tahammül edilemez. Her bir veya iki yılda ülke yıkılıyor ve yeniden inşa etmeye başlıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler