Suriye Devlet Televizyonu: Suriye ordusu Afrin'e girecek... YPG: Doğru değil

Reuters'a konuşan YPG'ye yakın kaynaklar, Suriye Demokratik Güçleri'nin Suriye Devlet Başkanı Esad ile anlaştığını, Suriye ordusunun Afrin'e gireceğini öne sürmüştü. YPG sözcüsü ise iddiayı yalanladı.

Yayınlanma: 18.02.2018 - 23:24
Abone Ol google-news

YPG’ye yakın kaynaklar, aralarında Reuters’ın da bulunduğu uluslararası medya kuruluşlarına konuştu. Reuters’ın geçtiği son dakika haberine göre Suriye Demokratik Güçleri ile Beşşar Esad’a bağlı rejim güçlerinin Afrin konusunda anlaşmaya vardığı iddia edildi.

"Suriye ordusu iki gün içinde Afrin'e girebilir"

İddiaya göre; Suriye ordusu, Türkiye'nin harekat başlattığı Afrin'e girecek. YPG kaynakları, Şam rejiminin sınır hattı boyunca konuşlanacağını ve iki gün içinde Afrin'e girebileceğini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yakınlığıyla bilinen Lübnan merkezli Al Masdar News sitesi ise PYD yetkilisi Şeyko Bilo'ya dayandırdığı haberinde, hükümet güçlerinin yarın Afrin'e gireceği iddiasına yer verdi.

Suriye Devlet Televizyonu: Ordu bir kaç saat içerisinde Afrin'de olacak

Reuters'in iddiası Suriye Devlet televizyonu tarafından da doğrulandı. Haberde Suriye Ordusunun bir kaç saat içerisinde Afrin'de olacağını duyurdu.

"İddialar gerçeği yansıtmıyor"

Sputnik'e konuşan YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Suriye ordusunun Afrin'e gireceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu konuda bir gelişmenin olması durumunda kamuoyuna açıklama yapacaklarını söyledi.

'Bir anlaşma olursa resmi açıklama yaparız'

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre Suriye ordusunun Afrin'e gireceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Haseke, şöyle konuştu:

"Biz defalarca Suriye ordusu Afrin'e girmedi dedik. Girecek de değil. Eğer bir anlaşma gelişme olursa resmi bir açıklama yaparız. Bu haberlerden artık bıktık. Eğer Suriye ordusu Afrin'e gelecekse bunu sizden, kamuoyundan saklamayız. 'Ordu Afrin halkına yardım etmeye gelecek' deriz. Afrin ve Halep'teki siviller bazen sivil otobüsler geldiğine 'İşte Suriye ordusu geldi' diyorlar. Yanlış anlıyorlar. "
Haseke Suriye ordusu ile YPG arasında Afrin için görüşmeler yapılıp yapılmadığına ilişkin soruya ise yanıt vermekten kaçındı. Haseke bu konuda herhangi bir bilgileri olmadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler