Çavuşoğlu'ndan 'Afrin’in merkezine girilecek mi?' sorusuna yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin'de Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile YPG'nin anlaştığına yönelik iddialar için "YPG'yi kim korursa bizim için eşittir YPG'dir" dedi. Suriye hükümeti güçlerinin Afrin'e gelmesi olasılığını değerlendiren Çavuşoğlu, "Bizi durduramazlar" ifadesini kullandı. Afrin’in merkezine girilecek mi?” sorusuna da “Bunu ilk kez mi duyuyorsunuz? En çok teröristin olduğu yer orası” cevabını verdi.

Yayınlanma: 20.02.2018 - 10:38
Abone Ol google-news



Çavuşoğlu, Suriye hükümetinin Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğü Afrin konusunda YPG ile anlaşmaya vardığı yönündeki iddialarla ilgili konuştu.

Çavuşoğlu, Suriye hükümeti güçlerinin henüz Afrin'e girmediğini, girip girmeyeceğinin de belirsiz olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "YPG ile kim mücadele ederse bizim için sorun yok. Rejim YPG'ye destek için gelirse bizi kimse durduramaz. YPG'yi kim korursa bizim için eşittir YPG'dir. YPG, Mehmetçik korkusuyla sürekli rejimi davet ediyor" ifadelerini kullandı.

'Afrin'den YPG'nin temizlenene kadar operasyonun devam edeceğini' söyleyen Çavuşoğlu, "Esas teröristlerin yuvalandığı yer Afrin'in merkezi" diye konuştu.

'BUNU İLK KEZ Mİ DUYUYORSUNUZ?'

'Afrin'den YPG'nin temizlenene kadar operasyonun devam edeceğini' söyleyen Çavuşoğlu, konuk olduğu kanalın Ankara temsilcisi Melik Yiğitel’in, “Afrin’in merkezine girilecek mi?” sorusuna da “Bunu ilk kez mi duyuyorsunuz? En çok teröristin olduğu yer orası” cevabını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler