Netanyahu etrafındaki çember daralıyor... Gözler ‘kara kutu’da

Yolsuzluk suçlamalarının merkezindeki İsrail Başbakanı Netanyahu’ya yakın isimlerden Filber’in savcılık ile anlaşma yaptığı iddia edildi.

Yayınlanma: 21.02.2018 - 21:25
Abone Ol google-news

İsrail’de iki ayrı davada rüşvet almak, yolsuzluk yapmak ve güveni kötüye kullanmak suçlamalarının hedefindeki Başbakan Binyamin Netanyahu etrafındaki çember daralıyor. Netanyahu ile ilgili dosyalar hakkında çalışmalarını tamamlayan polisin iddianame hazırlanabilecek kanıtların oluştuğu yönünde savcılığa tavsiye vermesinin ardından geçen pazar aralarında Netanyahu’ya yakın iki ismin de bulunduğu yedi kişi “lehte yayın karşılığı medya şirketine mali imtiyazlar sağlamak” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

İsrail basını bu isimlerden biri ve yaklaşık 20 yıldır Netanyahu’nun sırdaşı konumunda olan, ağzının sıkılığından dolayı “kara kutu” lakaplı Şlomo Filber’in Başbakan aleyhinde ifade vermek karşılığında daha az bir ceza için savcılık ile anlaşma yaptığını iddia etti.

Jerusalem Post, İsrail Kamu Yayın Kurumu’nun haberinde Filber’e önerilen anlaşmanın hapis içermediğinin aktarıldığını yazdı. Yeni soruşturma Netanyahu ve Bezeq medya şirketinin arasındaki ilişkileri ele alıyor. Netanyahu tarafından atanan eski İletişim Bakanlığı Genel Müdürü Filber, şirketin en büyük hissedarı Şaul Eloviç’e Netanyahu ve eşi Sara hakkında gruba bağlı Walla sitesinde olumlu yönde haber yapılması karşılığında rüşvet vermekle suçlanıyor.

‘İktidarının son günleri’

Gözaltına alınan bir diğer isim, Netanyahu ailesinin eski sözcüsü Nir Hefetz ise bir yargıca Sara Netanyahu hakkındaki yolsuzluk soruşturmasını kapatması karşılığında rüşvet vermeye çalışmakla suçlanıyor. Haaretz’in editoryal yazısında “Bunlar Netanyahu iktidarının son günleri” ifadeleri dikkat çekerken İsrail basınında “Filber’in konuşması halinde Netanyahu’nun iktidarda kalmaya çalışmaktansa hapse girmemeye çaba harcayacağı yorumları yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler