Gazze ateş altında: Ölü sayısı artıyor

İsrail'in Pazartesi gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 135'ye, yaralıların ise 950'e yükseldiği bildirildi.

Yayınlanma: 12.07.2014 - 13:58
Abone Ol google-news

Gazze'deki görevi fiilen devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğüne dikkati çekerek, "Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye beldesine dün düzenlenen saldırıda yaralanan Filistinli genç kız, bugün yaşamını yitirdi. İsrail'in Pazartesi gününden bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 135 kişi öldü, 950 kişi yaralandı" dedi.

Kudra, bazı yaralıların sağlık durumunun "ağır" olduğunu dile getirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan raporda ise, ölenlerin çoğunluğunun sivil olduğu vurgulanarak, "4'ü İzzettin Kassam Tugayları'ndan, 3'ü Seraya el-Kudüs'ten 7 direniş grubu mensubu hayatını kaybetti. Buna karşı saldırılarda 28 çocuk ve 14 kadın yaşamını yitirdi" denildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

MISIR SINIR KAPISINI AÇTI

Mısır, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralananların geçişi için Refah Sınır Kapısı'nı yeniden açtı. Açıklamalarda bulunan Gazze'deki Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subhe, İsrail'in Gazze'ye Pazartesi gününden bu yana düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığını vurgulayarak, "Mısır makamları, yaralıların nakli için bu sabah Refah Sınır Kapısı'nı açtı. Ayrıca, Mısır ve yabancı pasaport sahiplerinin de geçişine izin verildi" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler