Ermenistan, Türkiye ile protokolleri iptal etti,

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Türkiye ile 2009 yılında imzalanan ilişkilerin normalleştirilmesi protokollerini iptal ettiği duyuruldu.

Yayınlanma: 01.03.2018 - 17:37
Abone Ol google-news

 

Ermenistan devlet televizyonuna konuşan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın basın sözcüsü Vladimir Hakobyan haberi verdi. Buna göre Sarkisyan, başkanlık sarayında düzenlenen Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, Ermenistan-Türkiye protokollerini iptal ettiğini açıkladı.

Türkiye ile Ermenistan'ın ilişkilerinin normalleştirilmesini öngören protokoller, 10 Ekim 2009'da Zürih'te iki ülkenin dışişleri bakanları Ahmet Davutoğlu ile Eduard Nalbandiyan tarafından imzalanmıştı.

Daha sonra iki ülke parlamentoları tarafından onaylanması gereken protokoller, Ankara'nın Dağlık Karabağ ile ilgili şartlar öne sürmesinin ardından onaya sunulmadı.

Sarkisyan, Eylül 2017'de New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarında, Erivan’ın 2018 ilkbaharında protokolleri iptal edeceğini açıklamıştı.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandiyan, ''Bu belgeler sonsuza kadar rehin kalamaz, bu nedenle Cumhurbaşkanı Sarkisyan BM’de Ermenistan’ın protokolleri iptal edeceğini açıkladı, 2018 baharını bunlar olmadan karşılayacağız'' demişti. (Sputnik)

Ermenistan: Türkiye ile imzalanan protokolleri iptal edeceğiz


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler