Raco operasyonu başlayabilir

TSK'nin Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı, ilçenin batı bölgesinde yoğunluk kazandı. Bölgede önceki gün yaşanan ve 8 askerin şehit düştüğü Raco beldesi tamamen çembere alındı. Kasaba merkezine her an operasyon başlatılabileceği belirtiliyor.

Yayınlanma: 02.03.2018 - 21:46
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı (ZDH), ilçenin batı bölgesinde yoğunluk kazandı. Bölgede önceki gün yaşanan ve 8 askerin şehit düştüğü Raco beldesi tamamen çembere alındı. Kasaba merkezine her an operasyon başlatılabileceği belirtiliyor.

Raco’nun güneyindeki Hac Bilal köyünde bulunan 1023 rakımlı tepede, önceden tespit edilemeyen tünelden çıkan YPG militanlarının saldırısı üzerine önceki gün saat 14:30 sularında başlayan çatışma gece ilerleyen saatlere kadar sürdü. YPG militanlarının ağır silahlarla saldırı gerçekleştirdiği öğrenilirken, dün yoğun çatışmaların yaşandığı Keltepe ele geçirildi. Aynı çatışmalarda 26 ÖSO’cunun da yaşamını yitirdiği dile getirildi. Çatışmalarda, Bornova Jandarma Komando’dan gelen birliğe saldıran tüm YPG militanlarının öldürüldüğü kaydedildi.

Kasaba çembere alındı

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, önceki gün yaşanan çatışmaların ardından dün Raco çevresindeki tüm yerleşim yerleri alındı. Bölgede dün meydana gelen çatışmalar sonucunda kasabaya kuzeyden gelen bir, doğudan gelen iki ve güneyden gelen bir yolun tamamen kontrol altına alındığı belirtildi. Karar verilmesi durumunda kasabaya her an Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât’ın (PÖH) meskûn mahal operasyonu başlatabileceği bildiriliyor. Bölgeden edinilen bilgilere göre Raco, Şeyh Hadid ve Cinderes kasabalarına aynı anda meskûn mahal operasyonunun başlatılabileceği de, bu seçeneğin de bulunduğu dile getiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon