Bekarlığa veda partisinden dönen iş insanı Hüseyin Başaran'ın kızının jeti İran'da düştü: 11 ölü

Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlediği 'bekarlığa veda' partisinden dönen iş insanı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşının bulunduğu özel jet İran'da düştü. Kazada 11 kişi yaşamını yitirdi. İranlı yetkililer, 11 kişinin içinde bulunduğu uçaktaki tüm kişilerin cesedinin bulunarak, olay yeri yakınına getirilen helikopterle bölgeden taşındığını duyurdu.

Yayınlanma: 11.03.2018 - 18:40
Abone Ol google-news

<video:940989>

Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a giden Türk özel jeti İran'da düştü.  Düşen uçakta bulunan 11 kişi yaşamını yitirdi. İranlı yetkililer, 11 kişinin içinde bulunduğu uçaktaki tüm kişilerin cesedinin bulunarak, olay yeri yakınına getirilen helikopterle bölgeden taşındığını duyurdu. Uçaktaki yolcuların Hüseyin Başaran'ın kızı Mine Başaran ve 7 kız arkadaşı olduğu öğrenildi. Mina Başaran'ın gelecek ay düğünü olduğu belirtildi. 

Öldü denilen pilottan açıklama: Pilot ben değildim. iki hafta önce ayrıldım

CNN Türk canlı yayınına katılan Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi, kaza mahalinden dumanların yükseldiğini ve uçaktan herhangi bir sinyal alınmadığını bildirdi. Düşen uçakla ilgili arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

İran'dan açıklama

İran uçağın enkazına ulaşıldığını açıkladı. İran Acil Yardım Kurumu, İran'da düşen Türk uçağında ölen 11 kişinin kimliklerinin belirlenmesi için DNA testinin gerekli olduğunu açıkladı.

Jet düşmeden alev almış

İran yerel medyasının görgü tanıklarının ifadelerine dayandırarak verdikleri bilgilerde, uçağın düşmeden önce alev aldığı ve enkazının bulunduğu alandan dumanların yükseldiğini bildirdi.

 Mina Başaran ile Murat Gezer 14 Nisan'da evlenecekti

Başaran Grubu'nun veliahdı Mina Başaran ile Metprint Baskı Sistemleri'nin sahibi Murat Gezer Ekim ayında nişanlanmıştı. Soho House'da düzenlenen bir törenle nişanlanan çift, 14 Nisan'da Çırağan Sarayı'nda evlenmeyi planlıyordu.

          Tasnim Haber Ajansı düşen uçaktan ilk görüntüler olduğu iddiasıyla bu kareyi paylaştı.

Ulaştırma Bakanlığı: Başaran Holding'e ait

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada düşen TC-TRB kuyruk numaralı uçağın Başaran Holding'e ait olduğu açıklandı.

Aynı bölgedeki ilk kazada 80 kişi ölmüştü

Türk özel jetinin düştüğü bölgede yakın zamanda İran Havayolları'na ait uçak düşmüştü. 80 kişinin yaşamını yitirdiği uçağın enkazına üç günde ulaşılmıştı.

Bir ay sonra evlenecekti... Mina Başaran son fotoğrafını böyle paylaşmıştı

Mina Başaran, uçak kazasından 1 gün önce sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaşmıştı... 

ÖZEL UÇAKTA YER ALAN İSİMLER BELLİ OLDU

2 pilot, 1 hostes ve 8 yolcudan oluşan isimler şöyle:

Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran, arkadaşları Jasmin Baruh Siloni, Liana Hananel, Sinem Akay, Asli İzmirli, Burcu Gündoğar Urfalı, Zeynep Coşkun, Ayşe And, kaptan pilot Beril Gebeş, ikinci kaptan Melike Kuvvet ile hostes Eda Uslu.

Mina Başaran'ın gelecek ay düğünü olduğu ve arkadaşlarıyla birlikte bekarlığa veda partisi için Dubai'ye gittikleri öğrenildi.

Uçakta bulunan yolculardan birinin, ünlülerin tercih ettiği bikini markası Lily & Rose'un kurucusu Liana Hananel olduğu belirtildi.

 UÇUŞ EKİBİ

Uçağın Kaptan Pilotu Beril Gebeş'ti. Yıllar önce ithalat-ihracat işiyle uğraşırken Ayjet Uçuş Okulu'nu bitirip pilot lisansını aldı. Türk Hava Yolları'nda Airbus A320 filosunda uçtu.

 MELİKE KUVVET İLK KADIN PİLOTLARDAN

Uçağın ikinci pilotu ise Melike Kuvvet'ti. Türk Hava Kuvvetleri'nin ilk kadın pilotlarından biri olan Kuvvet daha sonra özel sektöre geçti

 KABİN MEMURU EDA USLU

Uçuş ekibinde ise kabin memuru olarak Eda Uslu görev yapıyordu. Uslu yaklaşık 10 yıl TAV Havalimanlarında yer hizmetlerinde çalıştıktan sonra 1 yıldır Başaran Holding'te kabin memuru olarak görev yapıyordu.

Yaşanan kazanın ardından uçağın hostesi Eda Uslu’nun üç gün önce Dubai’de iş jetinin Kaptan Pilotu Melike Kuvvet ile birlikte akşam yemeği yerken fotoğraf çektirdiği ve sosyal medya hesabından paylaştığı anlaşıldı.

Kabin memuru Eda Uslu’nun yaklaşık 10 yıl TAV Havalimanları yer hizmetlerinde çalıştığı, bir süredir de Başaran Holding bünyesinde görev yaptığı öğrenildi.

 Türk Hava Kuvvetleri'nin ilk kadın pilotlarındandı

Kokpit.aero'nun haberine göre, Türk Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarından biri olan Melike Kuvvet, mecburi hizmetinin ardından özel sektöre geçmişti. Bir süredir de Başaran Holding’in uçağında görev yapıyordu.

İkinci Pilot ise Beril Gebeş’ti. Yıllar önce ithalat-ihracat işiyle uğraşırken gönlünü gökyüzüne kaptırmıştı.Uçuş okulunu bitirip pilot lisansını aldı. Türk Hava Yolları'nda uçtu. Daha sonra istifa edip ayrıldı. Başaran Holding'e geçti. Beril Gebeş'nin babası Vecahat Gebeş de Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot olarak görev yapıyor.

Bekarlığa veda partisinden dönüyorlardı

Uçağın Hüseyin Başaran’a ait olduğu öğrenildi. Uçakta Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran ve 7 kız arkadaşının bulunduğu belirtildi.

Mina Başaran’ın kız arkadaşlarıyla Dubai’ye ‘bekarlığa veda partisi’ne gittiği ve dönüşte korkunç kazanın yaşandığı ifade edildi.

Hüseyin Başaran'ın 2 iş jeti vardı

İş insanı Hüseyin Başaran’a ait iki iş jeti bulunuyor. Bu uçaklardan biri daha uzun menzilli Global Express (tescili TC-FRK), diğeri de İran’da düşen Challenger 604’di.

Yolcu taşıma kapasitesi 12 kişi

Çift motorlu Challenger 604, Kanadalı Bombardier şirketi tasarımı. Orta menzilli uçağın yolcu kapasitesi 12. Başaran Holding'e ait uçak 2001 modeldi. İmalat numarası ise 5494'tü.

Sivil havacılıkta ilk ölümlü iş jeti kazası

11 kişinin yaşamını yitirdiği bu kaza, Türk sivil havacılığındaki ilk ölümlü iş jeti kazası oldu.

Kızılay Başkanı'ndan uçak kazasıyla ilgili açıklama

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık sosyal medya hesabından İran'da düşen uçakla ilgili açıklama yaptı.

Kınık açıklamasında ''Uçağın düştüğü bölge Charmahal Kian şehrinin Anari köyü. İran Kızılayı arama kurtarma Ekiplerini yola çıkarttı.

Bölgeye ulaşmalarının en az 3-4 saat süreceğini düşünüyoruz, bölgede hava koşulları da oldukça kötü.

Ulaşabildiğimiz verilere göre Uçaktaki yolcuların isimleri; Mina Başaran, Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh, Sinem Akay'' ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN BAŞARAN KİMDİR?

Trabzon doğumlu olan Hüseyin Başaran, farklı sektörlerde faaliyet gösteren Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bir dönem Trabzonspor Asbaşkanlığı yapan Hüseyin Başaran evli ve 2 çocuk sahibidir.

Emlaksayfasi.com.tr yer alan bilgilere göre, farklı sektörlerde başarılı projeleri hayata geçirerek büyüyen ve 25 yıldan bu yana birçok yatırıma imza atan Başaran Yatırım Holding, şuan üçüncü kuşak temsilcisi olan Hüseyin Başaran tarafından yönetilmektedir. İlk olarak fındık ticareti ile faaliyetine başlayan Başaran Entegre, kısa sürede Türkiye’nin önde gelen entegre fındık işleme tesisine sahip olmuştur.

Günümüzde Gıda’nın yanı sıra Yatçılık, Finans, İnşaat, Turizm, Havacılık, Çimento ve Enerji olmak üzere farklı sektörlere de yatırımlarına devam eden Başaran Holding, Hüseyin Başaran’ın Başkanlığında; Ramada Resort Bodrum ve Ramada Plaza Trabzon ile turizm yatırımları gerçekleştirmiştir.

MİNA BAŞARAN KİMDİR?

Ailenin tek kızı olan ve işleri babasından devralmaya hazırlanan Mina Başaran, 28 yaşında. 2013 yılında Başaran Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.


Uçağın düştüğü bölge


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler