Fransa'daki rehine krizinde saldırgan vuruldu: 3 ölü, 12 yaralı

Fransa'nın Trebes kentinde bir süpermarkette rehine krizi sona erdi. Süpermarketteki silahlı baskında 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı belirtilirken saldırganın adı ise Redouane Lakdim olarak açıklandı.

Yayınlanma: 23.03.2018 - 14:08
Abone Ol google-news

<video:947506>

 

 


Fransa'nın güneybatısındaki Trebes kentinde silahlı saldırgan süpermarkettekileri rehin aldı. Operasyonda üç kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Fransız medyası rehinelerin bırakıldığı bilgisini geçti. Saldırganın Faslı olduğu açıklanırken, Fransa'da 130 kişinin öldüğü terör saldırısının zanlılarından IŞİD'li Salah Abdeslam'ın serbest bırakılmasını istediği öğrenildi. Polisin saldırganı öldürmesiyle rehine krizi sona erdi.

SALDIRGANIN IŞİD'Lİ OLDUĞU AÇIKLANDI

Savcılar Trebes'teki rehin alma eylemini gerçekleştiren kişinin IŞİD'e biat ettiğini söylediğini aktardı. BFM TV de saldırganın IŞİD'e bağlılık yemini etmiş bir kişi olduğunu duyurdu.

Olayda 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı belirtilirken saldırganın adı ise Redouane Lakdim olarak açıklandı. Lakdim'in eroin kaçakçılığından sabıkası bulunuyor. Saldırıyı gerçekleştirirken 'Ben IŞİD'in askeriyim' dediği belirtildi.

Trebes Belediye Başkanı, saldırganın "Allah-u Ekber, hepinizi öldüreceğim" şeklinde slogan attığını iddia etti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb Trebes kentine gitti. Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Trebes kentinde silahlı bir kişi Super U isimli süpermarkettekileri rehin aldığı belirtmişti

ÖNCE POLİSLERE ATEŞ AÇTI

IŞİD'li olduğu iddia edilen silahlı saldırganın süpermarkettekileri rehin almadan önce Carcassonne'de yol kenarındaki polislere ateş ettiği iddia edildi.

Silahlı saldırıda bir polisin omzundan yaralandığı ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı ileri sürüldü.

"PARİS SALDIRGANININ SERBEST KALMASINI İSTİYOR"

Fransa'daki rehine olayını gerçekleştiren saldırganın, Fransa'nın başkenti Paris'i Kasım 2015'de kana bulayan Saleh Abduselam'ın serberst bırakılmasını talep ettiği belirtildi.

Paris saldırısının planlayıcısı olduğu Saleh Abduselam ve yanındaki saldırganlar 130 kişinin ölümüne neden olmuştu.

FRANSA İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Fransa'nın güneyinde bir kent olan Trebes'te gerçekleşen rehin alma olayı hakkında Fransız İçişleri Bakanı Gerar Collom açıklama yaptı.

Bakan Collomb basın açıklamasında, “Koşudan dönen bir çevik kuvvet omzundan yaralandı. Terörist süpermarkete girdi, ateş etti. 2 kişi hayatını kaybetti. Olay bu şekilde gerçekleşti. İlk olarak jandarma müdahale ederek rehinelerin bir kısmını çıkartabildi. Bir Jandarma Teğmenimiz bir rehinenin yerini gönüllü olarak aldı. Bu kahraman ve cesurca hareketi selamlıyorum. Kendisi yaralandı. Teğmen yanında götürdüğü açık telefonu masaya bıraktı ve oradan içeride konuşulanları dinledik, teröristin ateş sesini duyunca özel tim müdahale edip teröristi öldürdü. Teröristin ismi Redouane Lakdim, 26 yaşındaydı. Küçük suçlardan, uyuşturucu satıcılığından biliniyordu. Takip ediyorduk ama radikalleştiğini bilmiyorduk. Aniden harekete geçti. Hayatını kaybedenlerin isimlerini henüz bildiremeyiz. Şu anda ailelerine haber veriyoruz. Carcassonne’dan olan genç terörist ülkenin en ücra köşesinde bile tehlike olabileceğini gösterdi. Salah Abdeslam’ın özgürlüğünü istiyordu, teröristin bu saldırısını DAEŞ’in üstlenmesi olayın sonrasında gerçekleşti. Terörist tek başına karar alıp aniden bağımsız olarak saldırma kararı almıştı. Gelirken araç çalan terörist, araç sahiplerinin birini öldürüp diğerini yaraladı. Her yeni gün terör saldırılarını engellemek için mücadele veriyoruz, maalesef bu saldırının geldiğini göremedik” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler