Asker Irak sınırını geçti

Türkiye, PKK’ye karşı Irak sınırında yeni konseptini uygulamaya başladı. Sınırı geçen Türk askeri Zap Dağı ve Kanimasi’de ilk üs bölgelerini kurdu.

Yayınlanma: 23.03.2018 - 22:54
Abone Ol google-news

Suriye’nin iki bölgesinde PKK bağlantılı PYD/ YPG’ye yönelik harekat gerçekleştiren ve Irak’ın Sincar bölgesine de harekat düzenleyeceğini açıklayan Türkiye, yeni güvenlik yaklaşımını uygulamaya koydu. Bu kapsamda, çok sayıda komando Irak sınırından girerken Zap/Kokozer Dağı ve Kanimasi bölgelerinde ilk üs bölgeleri kuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), gerekli gördüğü bölgelere geçici olarak konuşlanarak PKK militanlarının Türkiye içine sızmasını engellemeyi hedefliyor.

Terör örgütüne karşı aktif strateji uygulanması geçen yıl gündeme geldi. Yurtiçinde hemen uygulanmasına başlanan strateji, havaların ısınmasıyla Irak’ın kuzeyinde de yaşama geçiriliyor. Bu kapsamda Hakkari’de konuşlu çok sayıda komando, Türkiye-Irak sınırını geçti. Bölgeden alınan bilgiye göre harekat terörist grupların Türkiye’ye geçiş için sınırın güneyinde belli noktalarda toplanmaya başladıklarının tespit edilmesiyle başlatıldı. Hakkari’de konuşlu uzun menzilli ve ağır topların yanı sıra hava kuvvetleri ile SİHA’lar da operasyonlara katılıyor.

Güvenlik kuşağı

Operasyonların ilk aşamasında sınırın güneyinde bulunan Zap/Kokozer Dağı bölgesinde ilk üs bölgesi de oluşturuldu. Dağın çevresindeki vadilere hakim olduğu ve Türkiye’ye yönelik PKK sızmalarını kontrol etme amaçlı olduğu öğrenildi.

“PKK militanlarını Türkiye’ye saldırıya hazırlandıkları bölgede barındırmama” yaklaşımıyla yürütülen operasyonlar çerçevesinde Irak sınırının güneyinde bir şeridin kontrol altına alınması hedefleniyor.

Geçici üs bölgeleri

Harekat kapsamında komando birlikleri ilk olarak Hakurk bölgesi güzergahında Kanireş’e girdi. Bölgedeki çatışmalarda şu ana kadar 55 militanın etkisiz hale getirildiği belirtiliyor. TSK’nin terör örgütünün sızma ve saldırılarını engellemek üzere geçici üs bölgelerinde gerektiği kadar unsurlarını bulunduracağı dile getiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler