Almanya'dan gözaltına alınan Carles Puigdemont hakkında açıklama

Eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont'un (55) Almanya-Danimarka sınırında gözaltına alınmasının ardından, Almanya'ya sığınma talebi gündeme gelmişti. Alman hükümet sözcüsü konuyla ilgili yazılı açıklama yayınladı.

Yayınlanma: 26.03.2018 - 19:10
Abone Ol google-news

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont'un İspanya'ya iadesiyle ilgili sürecin "Alman kanunları ve Avrupa genelinde çıkarılan tutuklama emirleri konusundaki yasal şartlar" uyarınca ele alındığını açıkladı. Hükümet sözcüsü Seibert, İspanya'nın hukukun üstünlüğü ilkesinin geçerli olduğu demokratik bir ülke olduğunu ve Katalan sorununun sadece İspanya hukuku ve anayasası çerçevesinde çözülebileceği kanısını taşıdıklarını yönünde görüşlerinin değişmediğini belirtti. Alman hükümeti, gözaltındaki Katalan lider Puigdemont'un İspanya'ya iade edilip edilmeyeceğine dair kararın bölgesel mahkemelerin elinde olduğunu belirtti.

"Karar uzun sürebilir"

Bugün Almanya'da hakim karşısına çıkacak Puigdemont'un Schleswig kasabasındaki Yüksek Bölgesel Mahkeme'deki eyalet savcılığı sözcüsü ise Puigdemont'un iade edilip edilmeyeceğine dair kararın bu hafta çıkmasının zor olduğunu belirterek, kararın 3 Nisan'a kadar sürecek olan Paskalya bayramından önce verilmesinin düşük bir ihtimal olduğunu belirtti. 

Puigdemont gözaltında: Katalonya'da '55 bin kişi sokağa çıktı'

Katalan lider Carles Puigdemont gözaltına alındı

Katalan lidere 25 yıl hapis istemi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler