Avusturya'dan 'Skripal' açıklaması: İngiltere baskı kurmaya çalıştı

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Londra yönetiminin eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın zehirlenmesi olayında Viyana'ya baskı uygulamaya çalıştığını söyledi.

Yayınlanma: 29.03.2018 - 09:32
Abone Ol google-news

Die Presse gazetesine demeç veren Kneissl, "İngiltere'nin Viyana büyükelçisi, Avusturya'nın Skripal olayı çerçevesinde Rus diplomatları sınırdışı etmeyi geri çevirmesi nedeniyle Viyana yönetimine sürekli diplomatik girişimlerde bulundu" dedi.

 İngiliz büyükelçinin ilk olarak çarşamba günü AB zirvesinden önce diplomatik girişimde bulunduğunu kaydeden Kneissi, büyükelçinin cumartesi günü bu eylemini yinelediğini belirtti.

 'BU KARARI RUSYA'DAN ÇEKİNDİĞİMİZ İÇİN ALMADIK'

 Sputnik 'in aktardığına göre Kneissi, Viyana'nın Rus diplomatları sınır dışı etmeme kararını Moskova'nın olası yanıtlarından çekinerek almadığını da söyleyerek, "Dışişleri Bakanlığı'ndaki karar alma süreçlerinde ve Başbakan ile eylemlerimizi koordine ederken hiçbir zaman böyle bir amacımız olmadı. Bu tür kritik durumlarda, kanallar açık tutulmalı. Örneğin; 1980 yılında ABD-İran bağları koptuğunda her iki taraf da bundan zarar gördü" ifadelerini kullandı.

 Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, 23 Mart'taki açıklamasında Rus diplomatları sınır dışı etmeyeceklerini, zira Rusya ile diyalog kanallarını korumak istediklerini ifade etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler