Guta artık Şam’ın elinde

Suriye’de Şam kırsalındaki Doğu Guta bölgesinde, Suriye ordusunun sahadaki operasyonlarının ardından cihatçı örgütlerin tümüyle tahliyesi ve silah bırakma anlaşmasının sağlanmasıyla, Şam hükümeti zaferini ilan etti.

Yayınlanma: 01.04.2018 - 22:08
Abone Ol google-news

Suriye’nin Şam kırsalındaki Doğu Guta bölgesinde, Suriye ordusunun sahadaki operasyonlarından sonra cihatçı örgütlerle tahliye anlaşmalarının sağlanmasıyla, Şam hükümeti zaferini ilan etti. Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, yaklaşık 6 yıl boyunca cihatçıların kontrolünde kaldıktan sonra Suriye ordusunun şubat ayında yoğunlaştırdığı operasyonlarla hâkimiyeti ele geçirdiği bölgede Şam hükümetinın Ceyş ül İslam ile militanların ve ailelerinin tahliye edilmesi konusunda anlaştığını duyurdu.

Ceyş ül İslam'da terk ediyor

İslam Ordusu militanlarının Feylak el Rahman ve Ahrar’uş Şam ile yapılan anlaşmalarda olduğu gibi silahlarını teslim etme karşılığında güvenli şekilde İdlib’e geçişleri sağlancak. Öte yandan, dün militanları taşıyan konvoydaki bir otobüsün yaptığı kaza sonucunda en az 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 20’sinin de yaralandığı bildirildi. Doğu Guta’yı çok uzun süre abluka altında tuttuktan sonra 18 Şubat’ta yoğun operasyonlara başlayan Suriye ordusu, sahada büyük oranda hâkimiyet sağlamıştı. Yapılan tahliye anlaşmalarının ardından bir açıklama yapan ordu, Doğu Guta’nın tüm kent ve beldelerinin kurtarıldığını, Duma bölgesinde ise operasyonların sürdüğünü duyurdu. Suriye ordusuna bağlı güçler ve Rusya’nın öncülüğünde, El Nusra bağlantılı Heyet Tahrir el Şam adlı örgüte karşı mücadelenin sürdüğü İdlib’de ise dün yine bombardıman vardı. El Masdar’ın haberine göre, Türkiye sınırına yakın bir noktada örgütün şeriat mahkemesi olarak kullandığı iddia edilen bir binaya düzenlenen Rus hava saldırısında en az 12 cihatçı öldü.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler