Trump'tan Suriye Liderine hakaret: Hayvan Esad

Suriye'de Duma kentinde yaşananlarla ilgili ABD Başkanı Donald Trump sosyal medyadan attığı bir tweet ile Esad yönetimini suçladı ve Suriye lideri için 'Hayvan Esad' dedi.

Yayınlanma: 08.04.2018 - 16:25
Abone Ol google-news

Suriye'nin Duma kentinde yaşanan son olaylarla ilgili ABD Başkanı Donald Trump'tan mesaj geldi. Duma'da yaşananların ardından Twitter'dan açıklama yapan Trump, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı tehdit etti büyük bedel ödeyeceğini söyledi.

"HAYVAN ESAD"

Trump, Suriye Lideri Beşşar Esad için "hayvan" ifadesini kullanırken Rusya ve İran'ı da Şam yönetimine verdikleri destek için kimyasal saldırıda sorumluluk sahibi olmakça suçladı.

Trump'ın açıklamaları şöyle:

"Suriye’de akılsızca düzenlenen KİMYASAL saldırıda kadın ve çocuklar da dahil pek çok ölü var. Bu acımasız eylemin gerçekleştirildiği bölge, Suriye ordusu tarafından kuşatıldı, o nedenler dışarıdan kimse buraya ulaşamıyor.

Devlet Başkanı (Vladimir) Putin, Rusya ve İran, Hayvan (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad’ı desteklemekten sorumlular. Ödenecek büyük bir bedel var. Bu bölgeyi derhal tıbbi yardım ve doğrulama için açın. Nedensiz bir insani felaket daha. MİDE BULANDIRICI!"

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler