Gazze yine ağır bombardıman altında!

İsrail topçu birliklerinin, Gazze'nin doğu sınırındaki bölgelere açtığı ateşte 4 çocuk hayatını kaybetti. Gazze'nin kuzeyine açılan topçu ateşinde ise aynı aileden 5 kişi öldü. Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırı nedeniyle yarın bölgeye gideceği öğrenildi.

Yayınlanma: 17.07.2014 - 22:49
Abone Ol google-news

İsrail topçu birliklerinin, Gazze'nin doğusundaki sınır bölgelerini yoğun bombardıma tuttuğu, saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Yabancı kaynaklara göre, devam eden İsrail operasyonunda Gazze'nin doğusunda 4 çocuk, kuzeyinde de aynı aileden 5 kişi olmak üzere toplam 9 kişi İsrail'in bu gece açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

 

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusuna, Gazze'den İsrail'e uzanan yeraltı tünellerin vurulması amacıyla kara harekatı başlatılması emrini verdiğini açıkladı.

GAZZE GÜNE BÖYLE UYANDI: FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Karadan, havadan ve denizden çok sert bir şekilde harekat düzenleyen İsrail ordu birlikleri, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesine girdi. İsrail, karadan bölgeye giren askerlerin yanı sıra havadan da saldırdı. Filistinli gruplarla İsrail askerleri arasında sert çatışmalar yaşanırken, bölgedeki tüm sivillere sığınaklara inme çağrısı yapıldı. Gazze çok ağır şekilde bombardıman altında tutuldu. Ülkenin kuzeyinden giren 8 bin İsrail askerinin yanı sıra ülkeye 18 bin kişilik destek birliği de gönderildi.

İsrail, kara harekatının görüntülerini yayınladı - VİDEO

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Netanyahu İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatına başladığını belirterek Hamas'a büyük bir darbe vuracaklarını söyledi.

 

SALDIRILARIN BAŞLADIĞI GÜNDEN BU YANA 250 ÖLÜ, 2 BİNE YAKIN YARALI

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 250'ye yükseldiği, bin 931 kişinin yaralandığı bildirildi. Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

İsrail tarafından Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda yer alan El-Karara beldesine düzenlenen saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Kudra, Refah kentini hedef alan hava saldırıda ise 11 kişinin yaralandığını ifade etti. Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye saldırılarında ölenlerin sayısının 250'ye, yaralananların ise bin 931'e çıktığını söyledi.

İsrail kara harekatına böyle hazırlanmış - VİDEO

BİR İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, keskin nişancıların bir İsrail askerini yakın mesafeden vurduğunu açıkladı. İsrail ordusu da Gazze'de kara harekatı başlatılmasından bu yana ilk İsrail askerinin öldüğünü duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler