ABD'den Gazze açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü : Bu trajik olay, İsrail'in, sivilleri korumaya yönelik standartları karşılamak için mümkün olan her adımı atması gerektiğini ortaya koyuyor...

Yayınlanma: 18.07.2014 - 00:22
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında, sahilde oynayan 4 çocuğun yaşamını yitirdiği olayı her yönüyle "korkunç" olarak tanımlayarak, "Bu trajik olay, İsrail'in, sivilleri korumaya yönelik standartları karşılamak için mümkün olan her adımı atması gerektiğini açıkça ortaya koyuyor" dedi.

İSRAİL'DEN GAZZE'YE KARA HAREKATI 

Psaki, günlük basın brifinginde, Gazze'de aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu sivil ölü sayısının artışından çok üzüntülü olduklarını söyledi. Her iki taraftaki sivillerin emniyetinden giderek endişe ettiklerini belirten Psaki, şunları söyledi:

"Tüm taraflara sivilleri korumaları için ellerinden geleni yapmaları çağrısını sürdürüyoruz. Gazze'de dün sahilde oynayan dört Filistinli masum çocuğun ölümü dahil, Gazze'deki artan ölü sayısından çok üzgünüz. Bu olay, haberler korkunçtu. Fotoğraflar korkunçtu. Video korkunçtu. Bu trajik olay, İsrail'in, sivilleri korumaya yönelik standartları karşılamak için mümkün olan her adımı atması gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. Bu noktayı İsrail'e vurgulamaya devam edeceğiz".

Psaki, bir gazetecinin, "İsrail'in bu yöndeki çağrılarınızı dikkate almadığınızı mı düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "İsrailliler bu konudaki üzüntülerini ve pişmanlıklarını dile getirdi. İsteğimiz, sivil ölümlerin önlenmesi için çabaların iki misline çıkarılması" yanıtı verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler